NAC Breda zet in eigen huis eerste stap in play-offs tegen Roda JC

door Jesse ter Haar 117

Bron AS

NAC Breda zet in eigen huis eerste stap in play-offs tegen Roda JC

door Jesse ter Haar 117

Bron AS

Laatst geüpdatet

NAC Breda heeft maandagavond de eerste stap gezet in de play-offs om promotie/degradatie tegen Roda JC. De eerste wedstrijd in het tweeluik werd in eigen huis met 3-1 gewonnen door de club uit Noord-Brabant.

Het betekent een nieuwe klap voor de club uit Kerkrade. Roda JC kende immers een dramatische afloop van de competitie. De Limburgers dachten na speelronde 37 - mede dankzij een fout van de stadionspeaker - al te zijn gepromoveerd, maar dat bleek niet het geval te zijn. In de laatste speelronde had men aan een gelijkgespel genoeg, maar op bezoek bij FC Groningen werd verloren. Zodoende promoveerde FC Groningen en eindigde Roda JC als derde.

NAC Breda kende een wisselvallig seizoen, wist zich dus wel te plaatsen voor de play-offs en maakte maandagavond het verschil. Al na ruim een kwartier stond de 1-0 op het scorebord, waarna Dominik Janosek in de tweede helft de marge vergrootte naar drie. In de slotfase deed Roda JC middels een vrije trap van Brian Koglin nog iets terug, maar zijn ploeg ging met 3-1 onderuit in de heenwedstrijd van het tweeluik tegen NAC Breda.

FT | NAC Breda - Roda JC (3-1)

Opstelling NAC Breda:

Van de Merbel; Lucassen, Martina, Van den Bergh, Kemper (Castell 78'); Staring, Jensen (Garbett 78'); Kuijpers (Koscelnik 70'), Omgba, Janosek (Valerius 88'); Haugen (Omarsson 88').

Opstelling Roda JC:

Raatsie; Reith, Didden (Schmid 67'), Koglin, Muller; Kongolo (Dzepar 46'), Beerten (Spieringhs 61'); Ouaissa, Ould-Chikh (Van der Heide 46'), Daneels (Peña 61'); Sejk.

Doelpunten:

1-0 Sigurd Haugen (17')
2-0 Dominik Janosek (55', pen.)
3-0 Dominik Janosek (58')
3-1 Brian Koglin (88')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.