'Hamstra in beeld bij PEC Zwolle voor functie technisch directeur'

door Jon van Dam 45

Bron De Stentor

'Hamstra in beeld bij PEC Zwolle voor functie technisch directeur'

door Jon van Dam 45

Bron De Stentor

Laatst geüpdatet

Gerry Hamstra is bij PEC Zwolle in beeld om vanaf volgend seizoen de nieuwe technisch directeur te worden, zo meldt De Stentor donderdagavond. Hamstra zat sinds zijn vertrek bij Ajax in april 2023 zonder club.

Hamstra zou bij de club uit Overijssel de opvolger kunnen zijn van Mark Coonen, die de afgelopen maanden verantwoordelijk was voor het technische beleid bij PEC Zwolle. Na het vertrek van Marcel Boudesteyn in augustus 2023 nam Coonen het stokje over als tijdelijk technisch manager. Hamstra kan tegenover De Stentor nog niet te veel kwijt over zijn aanstaande nieuwe functie. 'Dat is te voorbarig', zo liet hij weten.

Bij de Zwolse Eredivisionist komt Hamstra met hoofdtrainer Johnny Jansen een oude bekende tegen. Het tweetal werkte tussen 2016 en 2021 samen bij sc Heerenveen, waar Hamstra destijds technisch manager was. Tijdens zijn dienstverband promoveerde Jansen van assistent-trainer naar hoofdtrainer van de Superfriezen.

Voor Hamstra kan het zijn eerste klus worden na zijn vertrek bij Ajax in 2023. De geboren Groninger bereikte toen een overeenkomst met de Amsterdamse club om zijn contract te laten ontbinden. Hij liet daarnaast weten dat zijn exit bij Ajax deels vanuit hemzelf kwam. 'Het is mijn streven om technisch directeur te zijn en hiermee eindverantwoordelijk en die optie is er niet bij Ajax. Dat is voor mij de aanleiding om te besluiten eerder te vertrekken.'

Aandeelhouders Ajax eisen extra onderzoek over transferzomer 2022

Eerder op de donderdag meldde De Telegraaf dat een aantal aandeelhouders van Ajax een extra onderzoek wil naar de transferzomer van 2022. Hamstra was destijds samen met Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk voor het transferbeleid bij Ajax. Het duo kreeg hierbij hulp van zaakwaarnemer Milos Malenović, die onder meer Dusan Tadić en toenmalig trainer Alfred Schreuder onder zijn hoede had. De aandeelhouders willen dat de transfers, die plaatsvonden tijdens de zomerse transferwindow van 2022, onder de loep worden genomen.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.