[Update] Ajax bevestigt het vertrek van technisch manager Hamstra

door Bart Veenstra 322

Bron De Telegraaf

[Update] Ajax bevestigt het vertrek van technisch manager Hamstra

door Bart Veenstra 322

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Gerry Hamstra en Ajax hebben overeenstemming bereikt over de ontbinding van het contract van de technisch manager. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. Hamstra stond bij Ajax nog onder contract tot de zomer van 2024. De technisch manager krijgt de schuld voor het aankoopbeleid en de slechte resultaten van dit moment.

Hamstra is maandagochtend op Sportpark de Toekomst om afscheid te nemen van zijn collega's en het eerste elftal van Ajax. Voor Hamstra wordt zijn vertrek door De Telegraaf een 'hard gelag' genoemd. Dit omdat hij in de afgelopen transferzomer heel nauw zou hebben samengewerkt met Klaas-Jan Huntelaar, financieel directeur Susan Lenderink en algemeen directeur Edwin van der Sar. 'Die drie blijven wel op hun post', schrijft de krant.

Voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars haalde Hamstra in maart 2021 naar Ajax om zodoende het werk van Overmars te ontlasten. Hamstra nam de contracten in de jeugdopleiding voor zijn rekening. Nadat Overmars opstapte, maakte Hamstra promotie. 'Na nu dus blijkt zonder succes', schrijft De Telegraaf.

Ajax bezig aan uiterst teleurstellend seizoen

Ajax maakt een uiterst teleurstellend seizoen door. De club lijkt uitgeschakeld voor de landstitel en moet zelfs vrezen voor de belangrijke plek twee. Daarnaast kende Ajax op Europees niveau een uiterst teleurstellend seizoen. Na meerdere pijnlijke nederlagen in de groepsfase van de Champions League ging het ook mis in de Europa League. Union Berlin bleek een maatje te groot voor de Amsterdamse club. Wel maakt Ajax nog kans op het winnen van de KNVB Beker. Woensdag wacht Feyenoord in de halve finale van dit toernooi.

Naar verluidt is Ajax bijna akkoord Sven Mislintat om de vacature voor directeur voetbalzaken op te vullen. Volgens Duitse media zou de club en Mislintat deze week nader tot elkaar moeten komen. Mislintat werkte in het verleden bij onder meer Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart. Lees via deze link meer over het werk dat Mislintat in het verleden heeft geleverd.

Update - 11.30 uur (3 april 2023) - Ajax bevestigt het vertrek van technisch manager Gerry Hamstra

Ajax heeft het vertrek van technisch manager Gerry Hamstra bevestigd via de officiële kanalen. De geboren Groninger reageert op zijn vertrek, waarbij hij laat weten dat zijn vertrek deels een eigen keuze is geweest. 'Het is mijn streven om technisch directeur te zijn en hiermee eindverantwoordelijk en die optie is er niet bij Ajax. Dat is voor mij de aanleiding om te besluiten eerder te vertrekken. Ik wil dan ook iedereen bij Ajax bedanken voor de samenwerking en ik hoop dat de club het seizoen succesvol afsluit.'

Ook algemeen directeur Edwin van der Sar reageert op het vertrek van Hamstra bij Ajax. 'Toen Gerry twee jaar geleden naar Ajax kwam was dat om nauw samen te werken met Marc Overmars en een deel van zijn werk bij de jeugd, Jong Ajax en de scouting over te nemen. Na het vertrek van Marc werd hij samen met Klaas Jan Huntelaar medeverantwoordelijk voor het technisch management. Wij hebben Gerry aangegeven dat we dat anders gaan organiseren. Wij hebben begrip voor zijn keuze en willen hem bedanken voor zijn inzet.'

Denk jij dat Ajax woensdag binnen 90 minuten weet te winnen van Feyenoord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.