[Update II] 'Ajax en Mislintat hakken na goede gesprekken komende week knoop door'

door Jesse ter Haar 1951

Bron De Telegraaf

[Update II] 'Ajax en Mislintat hakken na goede gesprekken komende week knoop door'

door Jesse ter Haar 1951

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Julian Ward wordt toch niet de nieuwe technisch directeur van Ajax. Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Ajax heeft met onmiddellijke ingang de zoektocht opgestart naar een nieuwe technisch directeur. Volgens de ochtendkrant is de Amsterdamse club uitgekomen bij de vijftigjarige Duitser Sven Mislintat.

Met Ward, die op dit moment nog actief is bij Liverpool, dacht Ajax een topkandidaat te hebben, maar de besprekingen met de in Zuid-Europa en Zuid-Amerika gespecialiseerde technisch directeur zijn 'desastreus' verlopen, zo schrijft De Telegraaf. Het is niet exact duidelijk wat Ward heeft doen besluiten om de stekker uit de onderhandelingen met Ajax-directeur Edwin van der Sar te trekken, maar in de omgeving van de 41-jarige Brit wordt beweerd dat hij teleurgesteld is in de daadkracht van Ajax.

'Om als buitenlander één van de belangrijkste rollen bij de regerend landskampioen te gaan bekleden, moet er een duidelijke visie en een aanbod zijn dat past bij een club die in de Champions League wil spelen', schrijft De Telegraaf. Het Algemeen Dagblad voegt eraan toe dat het afketsen van Ward er ook mee te maken had toen bleek dat de Engelsman niet eerder dan tijdens het nieuwe seizoen in Amsterdam kon beginnen.

Ajax moet nu haast maken

Met het oog op de selectie voor het komende seizoen weet Ajax dat het nu vaart moet maken. De Amsterdamse club hoopt op 1 april het contract van technisch manager Gerry Hamstra te ontbinden, terwijl Klaas-Jan Huntelaar voorlopig hoofdverantwoordelijk is voor de scouting.

De zoektocht naar een opvolger voor de in februari 2022 opgestapte Marc Overmars wordt voortgezet. Ajax zou zijn uitgekomen bij Sven Mislintat, die tot vorig jaar werkzaam was bij VfB Stuttgart. Mislintat was volgens De Telegraaf nooit eerder succesvol als technisch directeur. 'Bij Borussia Dortmund was hij scout, bij Arsenal was hij kort werkzaam in de scouting en weigerde de club hem te promoveren tot "td", waarna hij bij Stuttgart flink in niveau daalde. In Zuid-Duitsland kwam er weinig van de grond.'

Mislintat zou volgens bronnen rondom Ajax wel al een aanbieding van de club op zak hebben. Het duidt erop dat de Amsterdammers grote haast hebben. Mocht Mislintat geen trek hebben in een job bij Ajax, zou Ajax ook al een tweede Duitse kandidaat op het oog hebben.

Update - 19.25 uur (31 maart 2023) - 'Gesprekken tussen Ajax en Mislintat in afrondende fase'

De gesprekken tussen Ajax en Sven Mislintat bevinden zich in de afrondende fase, zo schrijft de Duitse tak van Sky Sport. De deal zou zeker nog niet ondertekend zijn, maar dat moment lijkt niet al te lang meer op zich te laten wachten. Zodoende lijkt de bestuurder, die vorig jaar nog werkzaam was bij Bundesliga-club VfB Stuttgart, binnen afzienbare tijd aan de slag te gaan bij Ajax.

Update - 20.00 uur (2 april 2023) - 'Ajax en Mislintat hakken na goede gesprekken komende week knoop door'

Ajax en Sven Mislintat lijken komende week de knoop door te gaan hakken, zo schrijft Florian Plettenberg van Sky Sport. De kansen op de aanstelling van de technisch directeur annex scout zijn groot, want er zouden in de afgelopen dagen meerdere goede gesprekken hebben plaatsgevonden. 'De vijftigjarige staat op het punt om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden', zo schrijft de journalist. De laatste contractdetails worden nog besproken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.