'Ajax heeft meer stootkracht op transfermarkt door kwaliteiten van Ward'

door Timo Suur 472

Bron Het Parool

'Ajax heeft meer stootkracht op transfermarkt door kwaliteiten van Ward'

door Timo Suur 472

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax kan met Julian Ward als nieuwe technisch directeur structuur en rust verwachten, zo schrijft Het Parool. De verwachting is dat hij binnenkort wordt gepresenteerd als nieuwe directeur voetbalzaken van de Amsterdammers, maar Ward is geen 'ideale schoonzoon' volgens Het Parool.

De technisch directeur heeft een gewoonte om planmatig te werken. Hij stuurt met zijn voetbalvisie scouts gericht op pad. Ward heeft geen verleden als voetbalspeler, maar zijn overige kwaliteiten compenseren dit. Hij werkt bij Liverpool met een complementair team. In de Johan Cruijff ArenA moet Ward een drijvende kracht vormen bij de reorganisatie van de scouting met Maurits Hendriks, zo schrijft Het Parool

In Amsterdam heeft Ward minder budget dan in Liverpool, maar volgens Het Parool hoeft dit geen problemen op te leveren. Vrijwel alle talenten in de hoogste en tweede divisie van clubs in Europa en Zuid-Amerika staan op zijn laptop. De relaties van Ward en zijn capaciteit om een heldere visie te overleggen aan spelers, geven Ajax stootkracht op de transfermarkt. Zijn bekendheid en kennis helpen ook om uitgaande transfers voorspoedig te laten verlopen.

Ward stopt zijn energie voornamelijk in het onderhouden van zijn grote netwerk. Hij is een van de meest kundige en veelzijdige mensen in de top van het voetbal in Europa en Zuid-Amerika, zo schrijft Het Parool. Eerst werd er gedacht dat Ward niet de overstap mocht maken naar Ajax, want er zou een clausule in zijn contract staan die hem verbood om in de eerste twaalf maanden na zijn vertrek ergens anders aan het werk te gaan. Na het lezen van de kleine letters bleek dit verbod alleen voor Engeland te gelden en niet voor de rest van Europa. Zodoende mag Ward 'gewoon' aan de slag in Amsterdam.

Ward is geen 'ideale schoonzoon'

Ward vormde bij Liverpool een cruciale schakel in de transformatie van de club. Zijn specialiteit was om spelers van buiten de EU in te passen. Daarnaast maakte hij de speelwijze, het niveau en de financiële huishouding zijn eigen. Dit allemaal om de ontwikkeling van jonge voetballers te maximaliseren. Ward spreekt vloeiend Portugees en dit geeft hem houvast.

Toch is Ward geen 'ideale schoonzoon', zo schrijft Het Parool. Hij zou samen met Michael Edwards en Dave Fallows, hoofd opleiding van Liverpool, honderden keren hebben ingebroken in Scout7, een gesloten software systeem van zijn oude werkgever Manchester City. Ze logden in met de inloggegevens van een andere scout. Niemand heeft zijn schuld bekend, maar de naam van Ward staat wel in de schikking. Naast deze 'Spygate' worden er ook vraagtekens gezet bij zijn plotselinge vertrek op Anfield.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.