'Grote reorganisatie bij Ajax op technisch gebied'

door Timo Suur 580

Bron De Telegraaf

'Grote reorganisatie bij Ajax op technisch gebied'

door Timo Suur 580

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Er komt bij Ajax een grote reorganisatie op technisch gebied, zo schrijft De Telegraaf. Het aanstaande vertrek van Gerry Hamstra is hier het startsein van. Ajax en Hamstra zijn in overleg over een contractontbinding.

De aankondiging van Julian Ward als nieuwe technisch directeur van Ajax is een kwestie van tijd volgens De Telegraaf. Daarnaast doet hoofdscout Henk Veldmate een stapje terug en gaat als gewone scout aan het werk. Hij moet - net als zijn collega's Hans van der Zee en Michel Doesberg - (voorlopig) verantwoording afleggen aan Klaas-Jan Huntelaar. De clubleiding van Ajax ziet toekomst in Huntelaar.

Hamstra is volgens De Telegraaf het slachtoffer van de falende Raad van Commissarissen. Er wordt nu een bezem gehaald door de technische afdeling van Ajax. De raad achtte het na het vertrek van technisch directeur Marc Overmars niet nodig om een vervanger aan te stellen. Het technisch beleid van Ajax kwam hiermee in handen van Edwin van der Sar, Hamstra en Huntelaar. Dit kan achteraf worden gezien als een kapitale blunder.

Scouting van Ajax voelde zich genegeerd

De Telegraaf schrijft dat de scouting van Ajax zich genegeerd voelde afgelopen zomer. Veel spelers kwamen binnen zonder dat er scoutingsrapporten van waren. Binnen Ajax werd de scoutingsvergadering op maandag in tweeën geknipt, omdat Van der Zee en Doesburg niet met elkaar praten. Dit zou Overmars nooit getolereerd hebben.

Uiteindelijk schakelde Ajax hulp in van Milos Malenovic. De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder en Dusan Tadić moest spelers naar Amsterdam zien te halen. Hij moest contacten onderhouden met andere clubs, agenten en spelers, omdat Van der Sar, Huntelaar en Hamstra niet genoeg contacten hadden. Laatstgenoemde was niet populair bij veel zaakwaarnemers. Op het moment dat deze agenten versterkingen bij Ajax aandroegen, kregen ze te horen dat Hamstra er op een later moment op zou terugkomen. Uiteindelijk gebeurde dit vaak niet en dit zorgde voor ergernis bij de zaakwaarnemers.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.