'Ajax neemt snel afscheid van technisch manager Hamstra'

door Bart Veenstra 619

Bron De Telegraaf

'Ajax neemt snel afscheid van technisch manager Hamstra'

door Bart Veenstra 619

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Gerry Hamstra gaat Ajax op korte termijn verlaten, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De technisch manager neemt een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de aanstelling van de al eerder ontslagen trainer Alfred Schreuder en de mislukte transferzomer op zich en heeft bij de clubleiding aangegeven te vertrekken.

Ajax en Hamstra onderhandelen op dit moment over het ontbinden van zijn contract. De technisch manager heeft nog een verbintenis lopen tot de zomer van 2024. De keuze van Hamstra om te vertrekken bij Ajax, heeft ook te maken met de zoektocht van Ajax naar een nieuwe directeur voetbalzaken. Voor die positie is Julian Ward nadrukkelijk in beeld bij de Amsterdamse club.

Hamstra zakte voor zijn examen bij Ajax

Eerder nog was Hamstra - bij zijn komst in maart 2021 - voorgehouden dat hij op termijn Marc Overmars zou kunnen opvolgen. Na het opstappen van Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag leek die weg eerder dan gepland open te liggen voor Hamstra. 'Maar Hamstra zakte voor zijn examen', schrijft De Telegraaf. Zo wordt de aanstelling van Schreuder een mislukking met een sportieve crisis tot gevolg genoemd.

'En van de 113 miljoen euro die de Amsterdammers afgelopen zomer op de transfermarkt uitgaven, blijkt een groot deel weggegooid geld', schrijft de krant vevolgens. 'Calvin Bassey, Ahmetcan Kaplan, Jorge Sanchez en Lorenzo Lucca hebben (nog) niet het Ajax-niveau en Lucas Ocampos is alweer vertrokken. Van Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey werd veel meer verwacht.'

Wat ook een rol speelde in het vertrek van Hamstra is dat hij zou zijn ingehaald door voormalig stagiair Klaas-Jan Huntelaar. Ajax zou in de oud-spits wel alle vertrouwen hebben. Op korte termijn zal duidelijk worden hoe de technische beleidsvorming van Ajax vorm zal krijgen.

Grijpt Ajax een Champions League-ticket?

Vanwege de mindere prestaties dit seizoen van Ajax lijkt de titel op dit moment ver weg. De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt liefst zes punten. Bovendien heeft Ajax richting het einde van de competitie een veel lastiger programma dan de koploper uit Rotterdam. Voor Ajax is het belangrijk om in ieder geval bij de top-twee te eindigen, zodat de club volgend seizoen weer kan uitkomen in de Champions League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.