Van der Sar over nieuwe technisch directeur: 'Intentie om dat voor eind maart rond te hebben'

door Bart Veenstra 82

Bron Voetbal International

Van der Sar over nieuwe technisch directeur: 'Intentie om dat voor eind maart rond te hebben'

door Bart Veenstra 82

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax wil nog altijd voor eind maart een nieuwe technisch directeur hebben aangesteld. Dat laat algemeen directeur Edwin van der Sar weten in een interview met Voetbal International. Het is inmiddels dertien maanden geleden dat Marc Overmars vertrok bij Ajax en sindsdien heeft de club geen vervanger aangesteld.

'Een technisch directeur vinden we heel belangrijk. We hebben nog steeds de intentie om dat voor eind maart rond te hebben', aldus Van der Sar, die wordt gevraagd naar de stand van zaken met betrekking tot de zoektocht naar die nieuwe technisch directeur. 'Het is niet veel anders dan het scouten van spelers en trainers. Wie zijn er beschikbaar? Wat zijn de kwalificaties? Wat is zijn visie op jeugd? Wat is zijn track record met aan- en verkopen? Leeftijd, ervaring, de speelstijl die hij aanhangt; het speelt allemaal een rol.’

Op mogelijke namen gaat Van der Sar dus niet in. Wel blijkt dat het in de voetballerij niet eenvoudig is om een nieuwe technisch directeur te vinden. Feyenoord heeft immers Frank Arnesen ook nog niet vervangen, terwijl het bij de KNVB en PSV maanden duurde voordat Nico-Jan Hoogma en John de Jong werden opgevolgd. 'Uiteindelijk is het bij ons wel ingevuld', zegt Van der Sar, die daarmee doelt op technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Rol Van der Sar bij Ajax

Zij moeten echter wel verantwoording afleggen bij Van der Sar voor elke beslissing die zij willen nemen. 'Er is weleens gesuggereerd dat ik op een td-stoel zou willen zitten. Dat is absoluut niet het geval', zegt Van der Sar over zijn rol. 'Daar heb ik geen tijd voor en bij het beoordelen van scoutingsrapporten ligt niet mijn expertise. We willen een td die aan tafel zit als lid van de board of directors.’

Rondom Ajax wordt de laatste tijd vaak de naam van huidig Liverpool-directeur Julian Ward genoemd. Volgens het Algemeen Dagblad zou hij zelfs al in onderhandeling zijn met de Amsterdamse club. In hoeverre dat het geval is, zal moeten blijken. Immers: Pier Eringa is pas sinds dinsdag begonnen als nieuwe voorzitter van de RvC en ook hij zal een uiterst belangrijke stem hebben in wie de nieuwe technisch directeur van Ajax wordt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.