'Ajax en Ward starten contractonderhandelingen; zoektocht lijkt ten einde

door Jesse ter Haar 379

Bron Algemeen Dagblad

'Ajax en Ward starten contractonderhandelingen; zoektocht lijkt ten einde

door Jesse ter Haar 379

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax en Julian Ward zijn aanbeland in de fase van de contractonderhandelingen, zo meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. De Amsterdammers lijken volgens de krant dan ook niet meer verder te hoeven zoeken naar een vervanger van Marc Overmars.

Op basis van informatie van ingewijden weet het AD dat de fase van de contractonderhandelingen is bereikt. Hij is daarmee de topkandidaat om technisch directeur, de functie die al sinds het vertrek van Overmars onbekleed bleef, van Ajax te worden. De club is ook in gesprek met Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, maar Ward lijkt de favoriet van de clubleiding van Ajax.

De bedoeling is dat de nieuwe directeur in de komende weken wordt aangesteld. Het sluit aan bij eerdere uitspraken van Edwin van der Sar, die vorige maand nog vertelde binnen twee maanden de functie te willen bezetten. Voor nu is de technische leiding nog in handen van Edwin van der Sar, Huntelaar en Hamstra. De twee laatstgenoemden voeren de werkzaamheden uit, maar moeten te allen tijde verantwoording afleggen bij Van der Sar - de algemeen directeur van Ajax.

Aanvankelijk leek Alex Kroes nog de opvolger van Overmars te worden, maar Ajax was daarbij niet doortastend genoeg. De directeur tekende daarop een contract bij AZ. Vanuit de club is vervolgens een zoektocht in het buitenland gestart om een geschikte kandidaat te vinden, maar lang verliep dat niet volgens plan. Toenadering van de club werd in meerdere gevallen afgewimpeld, totdat Ajax terecht kwam bij Ward, de vertrekkend directeur van Liverpool.

Ajax richt blik op volgend seizoen

Ward heeft goede contacten in Zuid-Amerika, waar hij namens Liverpool meer dan eens goede spelers wist te scouten en binnen te slepen. Datzelfde lijkt hij vanaf komende zomer ook bij Ajax te gaan doen, want hij lijkt bereid om in Amsterdam aan de slag te gaan. De club wil het machtsvacuüm spoedig voor Ward gaan laten opvullen, waardoor de blik op de selectiesamenstelling van volgend seizoen kan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.