'Liverpool-directeur Ward in beeld als nieuwe technisch directeur Ajax'

door Jesse ter Haar 518

Bron De Telegraaf

'Liverpool-directeur Ward in beeld als nieuwe technisch directeur Ajax'

door Jesse ter Haar 518

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Julian Ward is in beeld om de nieuwe technisch directeur van Ajax te worden, zo schrijft De Telegraaf dinsdagavond. De 41-jarige Ward is nu nog in dienst bij Liverpool, maar heeft aangegeven daar na het huidige seizoen te vertrekken. De directeur kwam mede na een nieuwe afwijzing van Alex Kroes in beeld.

De Brit is in meerdere functies al meer dan tien jaar actief bij Liverpool. Als technische man heeft hij zijn contacten voornamelijk in Brazilië en Portugal. Vanuit die hoek trok de Premier League-club in de afgelopen jaren onder meer Fabinho, Darwin Nuñez, Diogo Jota en Luis Diaz aan. De krant schrijft verder dat Ward meerdere talen machtig is en deze zelfs vloeiend spreekt.

In de uitzending van Veronica Offside komt Valentijn Driessen over de interesse te spreken. Ajax lijkt in de handtekening van Ward in elk geval geen concurrentie uit Engeland te hebben. 'Hij moet weg uit Engeland, want hij heeft een concurrentiebeding en stopt per 1 juli bij Liverpool', legt de chef voetbal uit. 'Dan mag je twee jaar niet in zo’n functie werken in Engeland.'

Bovendien weet ook Driessen dat Ward goed ligt in Zuid-Amerika. Laat dat nu net een gedeelte van de wereld zijn waar Marc Overmars zich ook al vaak liet zien namens Ajax. 'Daar hebben ze met Overmars voltreffers gehad, dus daar valt best wat te halen. Daar lopen ook scouts voor, maar er moet ook onderhandeld worden. Bij Liverpool heeft hij dat aardig gedaan', oordeelt de verslaggever.

Kroes wijst Ajax opnieuw af

Naast Ward stond ook Kroes tot twee weken geleden nog in de belangstelling van Ajax. Toen zou hij, zo schrijft De Telegraaf, de club voor de tweede keer afgewezen hebben. Kroes is sinds 1 december 2022 actief bij AZ als directeur International Football Strategy en wenst de club uit Alkmaar niet te verlaten voor een job bij Ajax. Maandag liet Edwin van der Sar zich al uit over vermeend contact met de directeur.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.