Van Basten kritisch op aankoopbeleid van Ajax: 'Erbarmelijk slecht'

door Timo Suur 179

Bron Ziggo Sport

Van Basten kritisch op aankoopbeleid van Ajax: 'Erbarmelijk slecht'

door Timo Suur 179

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten is kritisch op het aankoopbeleid van Ajax afgelopen zomer, zo laat hij blijken bij Ziggo Sport. De analist is van mening dat vooral de verdedigers niet goed genoeg zijn. Dit onderwerp kwam ter sprake na de nederlaag van Ajax in De Klassieker (2-3).

'Ajax heeft erbarmelijk slecht ingekocht in de zomer', zo wordt Van Basten geciteerd door FCUpdate. 'Met name de verdedigers komen niet uit de verf. De opbouw is van bedroevend niveau', zo zegt de analist. 'Ze hebben heel veel geld kunnen investeren in nieuwe spelers, maar als je ziet hoe dat besteed is, erbarmelijk slecht', zo vervolgt Van Basten.

Hij was teleurgesteld over het spel van Ajax in De Klassieker. Hij zag een groot verschil tussen beide teams. 'Feyenoord maakte een volwassen indruk. Ajax was heel rommelig en slecht.' Van Basten zag niks terug van het spel dat Ajax normaal gesproken wil spelen. 'Ze staan bekend om het voetballen van achteruit, maar ze hebben geen bal van achter naar voren gekregen.'

De voormalig topvoetballer merkt op dat een aantal spelers bang zijn om aan de bal te komen in de opbouw. 'Wijndal wilde de bal niet hebben, Bassey was te bang om überhaupt de bal te vragen, er gebeurde van achteruit helemaal niks.'

Van Basten kritisch op Huntelaar en Hamstra

Van Basten kijkt vooral kritisch naar de verantwoordelijken voor het aankoopbeleid van Ajax. Afgelopen zomer waren dit Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra, maar ze moesten altijd goedkeuring vragen bij algemeen directeur Edwin van der Sar. 'Het is de trainer en de spelers niet eens echt aan te rekenen. Er is slecht materiaal gekocht, daarom staat Ajax nu tweede', zo zegt de analist. De verwachting is dat Julian Ward vanaf 1 juli de nieuwe technisch directeur van Ajax is. Het is niet bekend wat de rollen worden van Huntelaar en Hamstra.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.