Branie: 'Ajax kon na rust niet meer mee in de intensiteit van Feyenoord'

door Jesse ter Haar 224

Branie: 'Ajax kon na rust niet meer mee in de intensiteit van Feyenoord'

door Jesse ter Haar 224

Laatst geüpdatet

Ajax heeft De Klassieker verloren (2-3) en de landstitel lijkt uit zicht voor de Amsterdammers. Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, likt de wonden. Daarnaast worden ook de pijnpunten van Ajax besproken.

Presentator Menno Pot praat deze aflevering met Paroolverslaggever Dick Sintenie en adjunct-hoofdredacteur Jesse ter Haar van Ajax Showtime na over De Klassieker. Eerstgenoemde is duidelijk na het verlies tegen Feyenoord. 'Ik ben er schijtziek van', zo laat Pot blijken.

Sintenie zag dat Calvin Bassey niet lekker in de wedstrijd zat tegen Feyenoord, maar hij denkt niet dat dit de oorzaak is. 'Ajax zat er voor rust bovenop, maar na rust kon het gewoon niet meer mee met de intensiteit van Feyenoord. De oorzaak daarvoor moet je helemaal aan het begin van het seizoen zoeken, in de voorbereiding. Daar is het met de opbouw van fitheid niet goed gegaan', zo zegt hij. De achterhoede van Ajax loopt ook niet over van de voetbalintelligentie, maar de ware oorzaak van de nederlaag lag al bij de voorbereiding.

Vooruitkijken naar de zomer

Er word ook alvast vooruitgekeken naar komende zomer. Met Julian Ward lijkt er eindelijk een nieuwe technisch directeur te zijn voor Ajax. Er staat hem een grote klus te wachten bij de Amsterdammers. Moet Ajax 'doorselecteren'? En wie wordt eigenlijk de nieuwe hoofdtrainer? Deze vragen worden behandeld in de nieuwe Branie.

Het hoofddoel voor de rest van dit seizoen is duidelijk. Ajax moet tweede worden voor een plek in de voorrondes van de Champions League, maar AZ en PSV hijgen in de nek. Ajax heeft nog een lastig programma tot het einde van het seizoen. Zo wachten er nog onderlinge ontmoetingen met PSV en AZ, maar de Amsterdammers treffen bijvoorbeeld ook nog FC Twente.

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Jesse ter Haar (Twitter: @jesseterhaar | E-mail: j.terhaar@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.