Branie: 'Is Ajax bestand tegen het beruchte laatste halfuur van Feyenoord?'

door Bart Veenstra 151

Bron Ajax Showtime

Branie: 'Is Ajax bestand tegen het beruchte laatste halfuur van Feyenoord?'

door Bart Veenstra 151

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax won overtuigend van sc Heerenveen met 2-4, maar de hele top 4 van de Eredivisie wist te winnen. Zodoende wacht er een zinderende Klassieker op zondag 19 maart. In Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, wordt er teruggeblikt op de overwinning in Heerenveen, maar er wordt ook vooruitgekeken naar de ontmoeting met Feyenoord.

Presentator Menno Pot praat deze aflevering met Parool-verslaggever Dick Sintenie en Bart Veenstra, hoofdredacteur van Ajax Showtime. Het is ontzettend spannend bovenin, zo ziet Sintenie. 'Vergeet niet dat AZ en PSV vlak achter Ajax zitten. Bij verlies in de Klassieker staat Ajax waarschijnlijk derde. Er staat veel op het spel', zo zegt hij.

In 2007 was de competitie ook heel spannend, toen hadden drie clubs op de laatste speeldag hetzelfde aantal punten. Pot sluit zich hierbij aan, maar vindt één ding wel opmerkelijk. 'Iedereen praat over de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord, maar bij één misstap kan AZ al over Ajax heen,' zo merkt de presentator op.

Sintenie neemt zijn woorden terug over het spel van Ajax

Sintenie zei vorige week dat Ajax saai voetbal speelde en dat we er aan moesten wennen voor de rest van dit seizoen, maar daar was in Heerenveen geen sprake van. 'Ajax speelde in Heerenveen een halfuur fantastisch.' Veenstra weet wel waar dit mee te maken had. 'Ajax speelde sterk, maar sc Heerenveen wilde voetballen en gaf daarbij veel ruimte weg', zo zegt hij. Sintenie is op zijn hoede voor het laatste halfuur van Feyenoord. Dat is namelijk een kwaliteit van de Rotterdammers. 'Feyenoord is heel lastig te verslaan en heeft elke week opnieuw de fitheid om in het laatste halfuur toe te slaan. Dat is geen toeval.'

Branie is dit seizoen elke maandagmiddag om 12.00 uur te beluisteren via Spotify, iTunes en onze website. Luister de nieuwe aflevering nu!

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.