'Ajax wil een model gaan hanteren zoals in Engeland en Duitsland'

door Timo Suur 167

Bron Het Parool

'Ajax wil een model gaan hanteren zoals in Engeland en Duitsland'

door Timo Suur 167

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax wil een model gaan hanteren zoals in Engeland en Duitsland, zo schrijft Het Parool. Een constructie met een sporting director, die de sportieve lijn van de club bewaakt. Met onder hem een head of recruitment, die de transfers doet en contact met spelersagenten onderhoudt. Laatstgenoemde zal ook de scouts aansturen.

De Amsterdamse club splitst de functie van technisch directeur hiermee in tweeën. Maurits Hendriks is de aangewezen man op de sportieve lijn te bewaken als sporting director. Met zijn frisse blik op het voetbal moet hij de jeugdopleiding niet alleen facilitair, maar ook inhoudelijk vooruithelpen. Daarnaast wil Ajax nog een 'head of recruitment' aanstellen, hiervoor worden gesprekken gevoerd met Julian Ward. De bedoeling is dat hij verantwoordelijk wordt voor de transfers van de A-selectie, ook zal hij de scouts aansturen en de contacten met spelersagenten onderhouden.

Deze combinatie moet leiden tot een herkenbare sportieve lijn bij het samenstellen van de spelersgroep. Hier was de afgelopen zomertransferperiode geen sprake van. Voor elke vertrokken speler werd een vervanger aangetrokken met een heel ander profiel dan zijn voorganger. Zo werd bijvoorbeeld Calvin Bassey gehaald als vervanger van Lisandro Martínez.

Onderhandelingen met Julian Ward zijn gestart

Het Algemeen Dagblad wist te melden dat de onderhandelingen tussen Ajax en Ward van start waren gegaan. Hij is de gedroomde kandidaat om technisch directeur te worden van de Amsterdammers. Ze zijn ook in gesprek met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, maar Ward lijkt de favoriet van de clubleiding. Ajax wil in de komende weken meer duidelijkheid hebben en de nieuwe technisch directeur aanstellen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.