Sven Mislintat

Sven Mislintat - geboren op 5 november 1972 in Dortmund - is de directeur voetbalzaken van Ajax. De Duitser trad officieel per 19 mei 2023 in dienst van de Amsterdamse club. Op dit moment staat Mislintat tot de zomer van 2026 onder contract bij Ajax. 

In het verleden was Mislintat van 2006 tot 2017 werkzaam als hoofd scouting en hoofd betaald voetbal bij Borussia Dortmund. Daarna werkte hij ruim een jaar als head of recruitment bij het Engelse Arsenal. In 2019 keerde hij terug in Duitsland, waar hij als sportief directeur bij VfB Stuttgart aan de slag ging. In november 2022 maakte hij kenbaar dat hij zijn aflopende contract niet zou verlengen. Een vertrek was het gevolg.

Bij Ajax is Mislintat de opvolger van Marc Overmars, die in februari 2022 de club verliet. In de tussenliggende periode werd de functie van directeur voetbalzaken ingevuld door technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. Laatstgenoemde is nu nog altijd technisch manager van Ajax en gaat rapporteren aan Mislintat.

Bij zijn aanstelling zei Mislintat onder meer het volgende: 'Ik ben geboren en getogen in Dortmund en opgegroeid in de schaduw van grote, traditionele clubs. Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen.'

In zijn eerste weken als directeur voetbalzaken bij Ajax hakte Mislintat meteen twee knopen door. De Duitser haalde Branco van den Boomen terug naar Ajax, waardoor de middenvelder zijn eerste aanwinst is in van zijn Amsterdamse tijdperk. Daarnaast bepaalde hij dat John Heitinga niet verder zou gaan als hoofdtrainer van Ajax. Op dit moment zoekt hij naar een nieuwe trainer voor de Amsterdamse club, terwijl hij ook bezig is om nieuwe spelers voor de club binnen te halen.