Mislintat: 'Ben eerlijk gezegd de laatste tien, elf maanden al bij alle wedstrijden geweest'

door Bart Veenstra 351

Bron Voetbal International, De Telegraaf

Mislintat: 'Ben eerlijk gezegd de laatste tien, elf maanden al bij alle wedstrijden geweest'

door Bart Veenstra 351

Bron Voetbal International, De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat loopt al bijna een jaar rond bij Ajax. Dat laat hij weten tegenover onder meer Voetbal International. De Duitser is officieel pas sinds 19 mei in dienst bij Ajax, maar afgaande op zijn verhaal is hij op de achtergrond al veel langer bezig bij de Amsterdamse club.

'Officieel ben ik twaalf dagen bezig, ja', stelt hij tegenover Voetbal International. 'Eerlijk gezegd, ik ben de laatste tien, elf maanden al bij alle wedstrijden aanwezig geweest. Ik heb die tijd goed gebruikt om beter inzicht in de club en het eerste elftal te krijgen. Dat heeft me enorm geholpen om te zien waar de pijnpunten zitten.'

In de afgelopen zomer - enkele maanden na het vertrek van Marc Overmars - gingen andere mensen over de transferzaken. De club had technisch managers Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar naar voren geschoven, terwijl zij voor iedere transfer verantwoording moesten afleggen aan toenmalig algemeen directeur Edwin van der Sar. Bovendien bemoeiden ook toenmalig trainer Alfred Schreuder en zijn zaakwaarnemer zich veel met de transfers van Ajax.

'Ik constateerde ook dat er dingen in de zomer niet goed uitgepakt zijn. Mijn job heb ik dus zeker niet onderschat. Ik weet dat als een club als Ajax niet succesvol is, dat er dan problemen zijn. De sleutel is om ze dan ook te vinden en op te lossen. Ik heb er veel vertrouwen in dat we het om gaan draaien. Daarvoor werken we in een proces, waarin de principes van de club heel belangrijk zijn. En nee, het draait niet alleen om data', geeft hij aan met een knipoog naar sommige media, die hem om de haverklap 'Data-Duitser' noemen.

Transferzomer Ajax 2023

Met Branco van den Boomen heeft Mislintat zijn eerste aanwinst voor het komende seizoen al binnen, maar daar zal het niet bij blijven, zo stelt hij. Volgens de directeur voetbalzaken is er financieel genoeg mogelijk. 'Hoeveel ik mag spenderen, druk ik niet in bedragen uit. Maar ik voel me comfortabel bij hetgeen ik van Susan Lenderink (financieel directeur, red.) mag uitgeven, hetgeen in de gesprekken met de commissarissen ook is bevestigd', citeert De Telegraaf de Duitser.

In de ogen van Mislintat hebben twee posities in zijn ogen prioriteit. 'Als je naar de samenstelling van de huidige selectie kijkt, hebben we een centrale verdediger en een spits nodig. Elke positie moet dubbel bezet zijn. In aantallen komen we dus tekort', aldus Mislintat, die er rekening mee houdt dat drie bepalende spelers gaan vertrekken. 'Het is duidelijk welke spelers het meest aantrekkelijk zijn voor grote clubs. Daar hoort Mohammed Kudus bij, maar een vertrek hangt af van de markt en de budgetten. Ook Jurriën Timber en Edson Alvarez behoren daartoe, ja.'

Op het middenveld lijkt MIslintat, die Van den Boomen dus al haalde, voorlopig uitgewinkeld, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad. 'Ervan uitgaande dat Steven Bergwijn en Mohammed Kudus ook als schaduwspits kunnen fungeren, zie ik vooralsnog niet de noodzaak om nog een middenvelder te halen', zegt Mislintat.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.