Mislintat sprak al met twee trainerskandidaten: 'Hebben we Heitinga ook verteld'

door BadembaBarrie 254

Bron NOS

Mislintat sprak al met twee trainerskandidaten: 'Hebben we Heitinga ook verteld'

door BadembaBarrie 254

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft de afgelopen weken al contact gehad met twee kandidaten voor het hoofdtrainerschap van Ajax. Daar heeft hij John Heitinga destijds ook van op de hoogte gebracht, zo vertelt de directeur voetbalzaken aan de NOS. Die contacten waren bovendien puur oriënterend, want een definitieve knoop over Heitinga's toekomst heeft Mislintat pas donderdag doorgehakt, zo stelt hij.

De beslissing om niet met Heitinga door te gaan, heeft Mislintat zorgvuldig genomen. 'Ik ben niet iemand die in the heat of the moment beslissingen neemt', vertelt hij daarover. Heitinga en Mislintat voerden eerder in de week gesprekken met elkaar. 'Na het laatste gesprek, gisteren (woensdag, red.) dacht ik: oké, ik ga er nog één nachtje over slapen om te kijken of ik dan nog steeds vindt dat John geen trainer meer zou moeten zijn.'

Nu helder is dat Heitinga volgend seizoen niet meer voor de groep zal staan, kan Mislintat dus op zoek naar een nieuwe trainer. Helemaal vanaf nul hoeft hij echter niet te beginnen. 'We moesten wel al met zo'n twee kandidaten praten', vertelt hij, alvorens te benadrukken dat dit niets ten nadele van Heitinga was. 'Het belangrijkste was om met John te praten en op het juiste moment het eindoordeel te vellen. Het is onderdeel van zaken doen om erop voorbereid te zijn als de beslissing "nee" is', aldus Mislintat, die daarmee andermaal benadrukt dat Heitinga's lot niet al vast stond.

In zijn zoektocht heeft Mislintat het respect voor Heitinga ook altijd in het achterhoofd gehouden. 'Je zag dat er niets in de kranten verscheen. Het was heel erg in het geheim. We hebben met enkele kandidaten gesproken en daar hebben we John ook over geïnformeerd', benadrukt de directeur voetbalzaken. Nu Heitinga definitief niet aanblijft, kan Mislintat zich vol op de zoektocht naar een vervanger storten. 'Nu is er nog meer tijd en mogelijkheid om met andere kandidaten te spreken... Die gesprekken gaan we nu intensiveren.'

'Logisch dat je naar Bosz vraagt'

In een zoektocht naar een nieuwe Ajax-trainer duikt altijd de naam van Peter Bosz op. Zeker nu er in Mislintat een directeur zit die Bosz enkele jaren terug bij VfB Stuttgart al wilde hebben. 'En ik heb met hem bij Borussia Dortmund samengewerkt en hij is een oud-Ajax-coach', somt Mislintat de redenen voor speculatie rondom Bosz zelf op. 'Ik ben dan ook niet verbaasd dat je naar hem vraagt.' Verdere uitspraken over Bosz, of welke naam dan ook, doet de Duitser echter niet.

Over wanneer men een nieuwe hoofdtrainer bij Ajax mag verwachten, laat Mislintat evenmin iets los. 'Zo snel mogelijk, maar kwaliteit gaat voor. Als de juiste kandidaat meer tijd vergt om aan te trekken, dan zullen we meer tijd nemen', aldus Mislintat, die geen deadline zegt te hebben. 'Uiteraard hebben we de ambitie om zo snel mogelijk een trainer aan te stellen, ook met het oog op het samenstellen van een technische staf. Ik heb er vertrouwen in dat we het voor de start van de voorbereiding geregeld hebben.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.