Mislintat gaat voor kwaliteit: 'Er is op dit moment geen duidelijke topkandidaat'

door BadembaBarrie 520

Bron Ajax TV

Mislintat gaat voor kwaliteit: 'Er is op dit moment geen duidelijke topkandidaat'

door BadembaBarrie 520

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft verschillende namen op het oog, maar heeft nog geen duidelijke nummer één kandidaat voor de trainerspositie bij Ajax. Dat vertelt de directeur voetbalzaken in gesprek met Ajax TV. Mislintat heeft een duidelijk eisenpakket en zal er alles aan doen om zo snel mogelijk een trainer aan te stellen. 'Maar kwaliteit gaat voor', aldus de Duitser.

FOTO: AFC Ajax

'Hij moet uiteraard staan voor aanvallend voetbal, met veel balbezit. Hij moet jonge spelers vanuit de jeugdopleiding integreren en jonge spelers in algemene zin - zowel vanuit de jeugdopleiding, als van buitenaf - kunnen helpen ontwikkelen. Hij moet voor onze (Ajax, red.) speelstijl, filosofie en identiteit staan', vat Mislintat zijn wensenlijstje voor een nieuwe trainer samen.

De directeur voetbalzaken kijkt daarbij ook naar het verleden van de nieuw aan te stellen trainer. 'Over-presteren (bij vorige clubs, red.) kan daarbij belangrijk zijn, we hebben verschillende categorieën waar we naar willen zoeken. Voor nu is het belangrijk dat we meters maken', aldus Mislintat die de laatste twee woorden, tot zijn eigen vermaak, letterlijk uitspreekt. 'We willen een trainer die al wat ervaring heeft en zijn stijl duidelijk kan maken.'

'Geen nummer één kandidaat'

Mislintat maakt ook direct duidelijk dat de aankondiging dat Ajax niet doorgaat met John Heitinga, niet betekent dat hij al een trainer voor volgend seizoen klaar heeft staan. Op een nieuwe aankondiging in de komende paar dagen hoeft men dan ook niet te rekenen. 'Ik verwacht hier geen snelle beslissing, want er is geen duidelijke nummer één kandidaat', aldus de Duitser. 'Ik weet wat voor coaches we wellicht kunnen aanstellen, maar het is nog geen uitgemaakte zaak. We willen het natuurlijk zo snel mogelijk rondmaken, maar kwaliteit gaat voor.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.