Mislintat bevestigt contact met kamp Knutsen: 'Over verschillende onderwerpen'

door BadembaBarrie 371

Bron De Telegraaf

Mislintat bevestigt contact met kamp Knutsen: 'Over verschillende onderwerpen'

door BadembaBarrie 371

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sven Mislintat heeft bevestigd dat hij contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van Kjetil Knutsen. Dat meldt De Telegraaf donderdag, naar aanleiding van het persmoment dat Ajax had ingelast. Knutsen, trainer van het Noorse FK Bodø/Glimt, werd de afgelopen dagen aan Ajax gelinkt en de Amsterdammers lijken dus bezig hem binnen te halen.

'Ik heb met zijn agent gesproken', wordt Mislintat geciteerd door De Telegraaf. 'Over verschillende onderwerpen', wordt verder opgetekend, zonder daarbij te vermelden wat voor onderwerpen dat dan betreft. Mislintat is in ieder geval helder over naar wat voor trainer hij voor Ajax zoekt. 'Het profiel is attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs.'

Knutsen zou dus in dat geschetste plaatje passen. De Noor staat al sinds 2018 aan het roer van Bodø/Glimt en wist die club in 2020 aan de eerste landstitel in de geschiedenis te helpen en die titel in 2021 te prolongeren. Daarbij gidste Knutsen zijn ploeg in het seizoen 2021/22 naar de eerste Europese groepsfase in de clubgeschiedenis. In het hoofdtoernooi van de Conference League werden de kwartfinales bereikt, waarin AS Roma uiteindelijk over twee wedstrijden te sterk bleek.

'Heitinga won geen grote wedstrijden'

Er is dus definitief sprake van een zoektocht naar een nieuwe trainer. Eerder op de middag bevestigde Ajax al dat John Heitinga die rol volgend seizoen niet meer op zich zal nemen. 'Het was een moeilijk besluit, omdat John een goed mens en een grote persoonlijkheid is. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende. De grote wedstrijden heeft hij niet gewonnen', vertelt Mislintat daarover.

Kort voor het nieuws naar buiten kwam, lichtte de directeur voetbalzaken Heitinga persoonlijk in. 'Natuurlijk was hij hevig teleurgesteld', vertelt Mislintat over Heitinga's reactie. Ajax is voornemens om Heitinga voor de club te behouden, maar Mislintat ziet dat niet snel als assistent gebeuren. 'Ik heb nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd. Dat is geen mogelijkheid. Ook omdat ik vind dat John de karaktereigenschappen van een hoofdcoach heeft.' In welke rol Ajax zijn inmiddels oud-trainer dan wel hoopt te behouden, wordt niet duidelijk.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.