[Update]: 'Heitinga waarschijnlijk niet verder als assistent'

door BadembaBarrie 474

Bron De Telegraaf, Ajax

[Update]: 'Heitinga waarschijnlijk niet verder als assistent'

door BadembaBarrie 474

Bron De Telegraaf, Ajax

Laatst geüpdatet

John Heitinga blijft niet aan als trainer van Ajax, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. Via de officiële kanalen heeft de Amsterdamse club het nieuws inmiddels bevestigd. Sven Mislintat heeft de oefenmeester te licht bevonden en zet zodoende in op een nieuwe hoofdtrainer. Hoe de toekomst van Heitinga eruit komt te zien, is nog niet bekend, maar de club wil hem behouden.

De eerste duidelijkheid over de toekomst van de oefenmeester liet al even op zich wachten. Na het ontslag van Alfred Schreuder nam Heitinga het stokje over om het restant van het seizoen in goede banen te leiden. Hij won de eerste zeven competitiewedstrijden met Ajax, maar werd in de Europa League al snel uitgeschakeld door Union Berlin. Verder wist Heitinga in de toppers binnen de eigen landsgrenzen niet te overtuigen. In de competitie gingen die duels allemaal verloren, al won hij in de halve finale van het bekertoernooi wel van Feyenoord. In de finale vervolgens, was PSV voor de vierde keer dit seizoen te sterk voor Ajax.

Na afloop van FC Twente - Ajax, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, liet Heitinga al doorschemeren dat er spoedig duidelijkheid zou komen over zijn toekomst. 'Ik denk dat er in de aankomende week wel duidelijkheid gaat komen. Als ik informatie kan delen, dan zal ik dat doen', sprak hij toen. Het liet nog enkele dagen op zich wachten, maar na een onderhoud met Mislintat op donderdag kwam de duidelijkheid er dan toch. De nieuwe directeur voetbalzaken zou Heitinga gezien zijn prestaties van de afgelopen maanden te licht hebben bevonden.

Toekomst Heitinga

Hoe de toekomst van Heitinga eruit komt te zien, is nog niet geheel bekend. De 39-jarige oud-speler van Ajax heeft als assistent-trainer een doorlopend contract tot de zomer van 2025. Voordat hij de baan van Schreuder overnam immers, zou hij nog als extra impuls aan de technische staf van de vertrokken Schreuder worden toegevoegd. Wel laat Ajax in het bericht weten het kind van de club graag te willen behouden.

Update - 16.20 uur (1 juni 2023) - 'Heitinga waarschijnlijk niet verder als assistent'

Het lijkt er niet op dat John Heitinga als assistent van Ajax' volgende hoofdtrainer aan de club verbonden blijft. Sven Mislintat liet zich op het persmoment ontvallen dat hij zich dat niet kan voorstellen, zo meldt Ajax Life op Twitter. De directeur voetbalzaken meldde eerder dat de club voornemens is Heitinga in Amsterdam te behouden, maar een rol bij het eerste elftal van de club lijkt er dus niet in te zitten.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Poll: Wat moet Ajax doen met John Heitinga?
0%
0%
0%
Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.