Heitinga was teleurgesteld: 'Maar hij nam het heel professioneel op'

door BadembaBarrie 165

Bron Ajax TV

Heitinga was teleurgesteld: 'Maar hij nam het heel professioneel op'

door BadembaBarrie 165

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

John Heitinga reageerde teleurgesteld, maar professioneel en respectvol op Sven Mislintats beslissing om niet met hem door te gaan als trainer van Ajax 1. Dat vertelt de directeur voetbalzaken desgevraagd aan Ajax TV. Mislintat vond het naar eigen zeggen een lastige beslissing om te nemen, maar zag zich uiteindelijk genoodzaakt de knoop door te hakken.

'Uiteindelijk draait voetbal om resultaten. Hij (Heitinga, red.) nam het over op een moeilijk moment en hij begon goed, maar het gaat uiteindelijk om grote wedstrijden winnen', aldus Mislintat die Heitinga onvoldoende in dat laatste zag slagen. 'Twente werd niet gewonnen, AZ-thuis werd niet gewonnen', haalt de directeur voetbalzaken enkele voorbeelden aan. 'Dat maakt het niet makkelijk om hem aan te houden.' Het winnen van grote wedstrijden is zeker niet het enige criterium waar Heitinga op beoordeeld werd. 'Maar dat zijn details die met John besproken zijn', aldus Mislintat.

De Duitser benadrukt wel dat hij graag samen wil blijven werken met Heitinga. 'Maar we hebben gezegd dat dat niet in een rol bij het eerste team kan zijn, omdat we hem de duidelijke eigenschappen van een hoofdtrainer vinden hebben. Hij moet zich als hoofdtrainer ontwikkelen en daarmee aan de slag gaan. Dat kan binnen de club, dat kan buiten de club, maar dat zijn dingen die voor John en zijn zaakwaarnemer in de toekomst zijn', stelt Mislintat.

De directeur voetbalzaken vindt het dan ook niet gepast vindt om verder over Heitinga's toekomst te praten of speculeren. 'Niet vandaag. Vandaag is ook een dag waarop je tijd nodig hebt voor teleurstelling. Je moet ook rustig adem kunnen halen en er enkele dagen over na kunnen denken. Daarna kunnen we het er concreter over hebben.'

Respect voor Heitinga

Mislintats besluit betekende een zichtbare teleurstelling voor Heitinga. 'Het was een lastig moment, maar hij nam het superprofessioneel en -respectvol op, dus het was een goed gesprek', vertelt hij daarover. Dat respect is voor Mislintat belangrijk. Het is onderdeel van de reden waarom hij ervoor koos om Heitinga nu al in te lichten en bekend te maken dat de oud-verdediger geen hoofdtrainer zal blijven, ondanks dat er nog geen nieuwe trainer is gevonden. 'We wilden niet de volgende dag al een nieuwe trainer presenteren. We wilden zo respectvol mogelijk naar John toe zijn, op dit voor hem moeilijke moment.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.