Kroes: 'Wil je een beursexit, dan moet je alle voors en tegens zichtbaar hebben'

door Jari Perridon 170

Bron De Telegraaf

Kroes: 'Wil je een beursexit, dan moet je alle voors en tegens zichtbaar hebben'

door Jari Perridon 170

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Alex Kroes zou het begrijpen als Ajax een onderzoek start naar een eventuele beursexit, zo laat de titulair technisch directeur weten tegenover De Telegraaf. Binnen Ajax rijst de vraag of de Amsterdamse club nog wel beursgenoteerd moet blijven. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen het voor Ajax heeft om van de beurs af te stappen.

'Wil je een beursexit, dan moet je alle voors en tegens zichtbaar hebben. Wat kost het? Wat levert het op? Op dit moment zijn er belangrijkere dingen die gedaan moeten worden bij Ajax, maar ik begrijp de discussie wel', laat Kroes weten tegenover De Telegraaf.

Kroes is van mening dat de hectiek van het voetbal lastig te verenigen is met het zijn van een beursgenoteerd bedrijf. 'Qua cultuur en regels. Als je bijvoorbeeld Antony voor honderd miljoen euro verkoopt, heeft dat een enorme impact op het beursgenoteerde bedrijf Ajax. Honderd miljoen is veertig procent van je beurswaarde. In één transactie, dat is gi-gan-tisch. Zo’n deal is een proces van misschien wel een maand, waarbij meerdere direct betrokkenen eerder van de transfer weten dan wie dan ook. Dat creëert toch voorwetenschap?'

'Aan de andere kant is het suffe van het aandeel Ajax dat er zo’n kleine vrije verhandelbaarheid is, dat de koers nooit gekke dingen doet. Dat is ook een beetje de discussie in mijn verhaal over die aandelenaankoop', vervolgt de titulair technisch directeur, die begin april werd geschorst door de Raad van Commissarissen vanwege vermeend handelen met voorwetenschap.

Kroes aanvaard eventuele consequenties 

Eind april keerde Kroes weer terug binnen de directie van Ajax als titulair technisch directeur. Er loopt nog altijd een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar het aandelenpakket dat Kroes kocht voor zijn benoeming als algemeen directeur, en in hoeverre dit strafbaar handelen met voorkennis was. Mocht de AFM tot de conclusie komen dat Kroes daadwerkelijk een ernstig misdrijf heeft gepleegd, zal hij de consequenties aanvaarden.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.