Šutalo en Sosa namens Ajax in EK-voorselectie van Kroatië

door Bart Veenstra 141

Bron Kroatische voetbalbond

Šutalo en Sosa namens Ajax in EK-voorselectie van Kroatië

door Bart Veenstra 141

Bron Kroatische voetbalbond

Laatst geüpdatet

Josip Šutalo en Borna Sosa zijn door bondscoach Zlatko Dalić opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Kroatië. De Kroatische voetbalbond brengt maandagochtend de lijst met 26 spelers naar buiten die mogen deelnemen aan het EK in Duitsland. Verder staan er ook nog negen spelers op een stand-by-lijst, maar de twee Ajacieden zijn zeker van deelname aan het EK.

Voor Šutalo en Sosa is het EK de ideale mogelijkheid om de vieze nasmaak van hun debuutseizoen bij Ajax weg te spoelen. Šutalo had bij de Amsterdamse club vaak een basisplaats, terwijl Sosa in het afgelopen seizoen basisplaatsen afwisselde met een plek op de bank. In de afgelopen weken kwam de linksback amper nog aan spelen toe.

Het zou dan ook zomaar kunnen dat Sosa in de zomer alweer vertrekt bij Ajax. De Kroaat werd in de zomer van 2023 voor zo'n acht miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart. Sosa speelde in het afgelopen seizoen uiteindelijk 25 keer voor Ajax. Daarin was hij goed voor vijf assists.

Šutalo op zijn beurt kwam tot 32 optredens in dienst van Ajax. De centrale verdediger scoorde tegen Vitesse (2-2) zijn eerste doelpunt in dienst van de Amsterdamse club. In totaal speelde Šutalo ruim 2700 minuten voor Ajax, terwijl Sosa tot bijna 1600 minuten kwam. Voormalig Ajax-keeper Dominik Kotarski is overigens een van de namen op de stand-by-lijst. De goalie speelt op dit moment bij PAOK Saloniki.

Kroatië op het EK

Tijdens het komende EK is Kroatië in de groepsfase gekoppeld aan Spanje, Italië en Albanië. De Kroaten werden tijdens het vorige EK in 2021 door Spanje uitgeschakeld in de achtste finales. Het WK van 2022 in Qatar ging de Kroaten beter af. Toen werden de halve finales bereikt. Uiteindelijk werd Kroatië op dat WK derde.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.