Van Hanegem zou Bergwijn meenemen naar EK: 'Die gasten van Ajax kunnen heus voetballen'

door Jesse ter Haar 41

Bron Algemeen Dagblad

Van Hanegem zou Bergwijn meenemen naar EK: 'Die gasten van Ajax kunnen heus voetballen'

door Jesse ter Haar 41

Bron Algemeen Dagblad

Willem van Hanegem zou Steven Bergwijn meenemen naar het EK, zo vertelt hij in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer weet dat de Ajacied niet zijn beste seizoen kent, maar dat maakt hem voor de oud-voetballer geen mindere speler.

In de nieuwste editie van de podcast wordt Van Hanegem geconfronteerd met de plek van Bergwijn in de voorselectie van het Nederlands elftal. Of hij de buitenspeler van Ajax mee zou nemen? 'Zoals hij nu speelt…', reageert Van Hanegem, waarna hij zoekt naar de reden voor het mindere seizoen van Bergwijn.

'Als voetballer iets hebben wat ze niet kunnen verkroppen, dan wordt het niks. Hoe goed je ook bent. Bijna alle spelers hebben dat. Die gasten die bij Ajax lopen, kunnen heus wel voetballen. Ik zeg niet dat het toppers worden, maar ze kunnen heus wel aardig voetballen. Als er alleen maar gezeik is, elke dag weer, dan gaat dat aan je vreten.'

Recent was Bergwijn tegen Almere City de gevierde man. Hij was goed voor een hattrick tijdens een 3-0 zege en plots ging het weer volop over de linksbuiten van Ajax. 'Het leek nu ineens alsof hij zijn sprintschoenen aan had', zo zag ook Van Hanegem tijdens Ajax - Almere City. 'Dan kun je zeggen dat Almere City er niet veel van bakte, maar ik zou hem meenemen.'

Bergwijn en Brobbey

Bergwijn is overigens niet de enige speler van Ajax die mag dromen van deelname aan het EK. Ook Brian Brobbey is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Er zijn maar liefst dertig spelers geselecteerd, wat betekent dat er nog vier spelers zullen afvallen. Voor het EK mogen er immers 26 spelers per land worden ingeschreven.

Aanvallers Bergwijn en Brobbey zijn dit jaar twee van de drijvende krachten van Ajax. Samen waren zij in alle competities goed voor een totaal van 35 doelpunten en 17 assists.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.