'Bergwijn voor ruim 23 miljoen euro beschikbaar; Premier League lonkt'

door Jesse ter Haar 476

Bron Fabrizio Romano

'Bergwijn voor ruim 23 miljoen euro beschikbaar; Premier League lonkt'

door Jesse ter Haar 476

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn is voor twintig miljoen pond beschikbaar op de transfermarkt, zo schrijft Fabrizio Romano op X. Het gaat om een bedrag van omgerekend ruim 23 miljoen euro. De aanvoerder van Ajax zou bij meerdere clubs uit de Premier League op een shortlist staan.

Gezien de financiële situatie van de club, Ajax mist vele miljoenen door het mislopen van Champions League-voetbal, moeten de Amsterdammers in de zomer spelers verkopen om de clubkas te spekken. Bergwijn is in dat licht volgens Romano één van de spelers om in de gaten te houden. Het prijskaartje, zo begreep de transferexpert dus, bedraagt een bedrag van twintig miljoen pond. Omgerekend naar euro's komt het neer op een bedrag van meer dan 23,2 miljoen euro.

Het is echter de vraag hoe Bergwijn naar een vertrek bij Ajax kijkt. De aanvaller heeft een contract tot medio 2027 in Amsterdam en is, zo gaf hij zondag na afloop van Ajax - Almere City zelf aan, gelukkig bij Ajax en in de stad Amsterdam. Toch is een langer verblijf lang niet zeker, want hij gaf daarbij tevens aan: 'Het hangt wel af van het juiste plan, het juiste beleid. Het Ajax-DNA moet terugkomen en we moeten weer meespelen om de prijzen.'

De plannen waarover Bergwijn het heeft, worden momenteel gesmeed door de nieuwe clubleiding van Ajax - bestaand uit Alex Kroes, Marijn Beuker, Kelvin de Lang en op de achtergrond Danny Blind en Louis van Gaal. Als captain van de club wordt Bergwijn betrokken bij dat proces. 'Ik heb bepaalde gesprekken gehad met bepaalde mensen. Of ze er iets mee doen, moeten we nog maar zien, maar er wordt wel geluisterd', sprak hij zondag. 'Het zijn dingen die we binnenskamers moeten houden, daar ga ik geen uitspraken over doen.'

Vorm Ajax

Eén ding is zeker: het moet komend seizoen anders bij Ajax, dat dit seizoen genoegen moet nemen met de vijfde plek. Maurice Steijn kreeg het niet op de rit in Amsterdam en nadat Maduro de selectie twee wedstrijden onder zijn leiding had gehad, stond de club zelfs even op de achttiende plaats in de Eredivisie. De uiteindelijke eindklassering geeft de Amsterdammers recht op een ticket voor de voorronde van de Europa League van komend seizoen.

De Oranje-international zelf kon het dit seizoen ook niet bolwerken bij Ajax. Zijn cijfers zijn lang niet slecht, hij was bij 16 doelpunten betrokken in 23 Eredivisie-duels, maar toch wist hij de ploeg niet op sleeptouw te nemen. Vooral in Europees verband, één goal en één assist in zeven wedstrijden, kon hij de kar niet trekken. Tot overmaat van ramp miste hij in februari en maart belangrijke wedstrijden wegens een hamstringblessure. Tegen Almere City toonde hij zijn kwaliteiten weer eens met een loepzuivere hattrick.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.