Rulli opgenomen in voorselectie Argentinië voor Copa América

door Jesse ter Haar 43

Bron AFA

Rulli opgenomen in voorselectie Argentinië voor Copa América

door Jesse ter Haar 43

Bron AFA

Gerónimo Rulli is opgenomen in de voorselectie van Argentinië voor de Copa América, zo brengt de Argentijnse voetbalbond (AFA) naar buiten via X. Bondscoach Lionel Scaloni heeft drie doelmannen opgeroepen, waarvan Rulli er dus één is.

In totaal heeft Scaloni 29 spelers geselecteerd. Al deze spelers zullen tijdens de komende vriendschappelijke interlands van Argentinië aanwezig zijn, maar in aanloop naar de Copa América - die in juni van start gaat - zullen er nog drie spelers af moeten vallen. Gezien het feit dat er drie keepers zijn geselecteerd, lijkt het niet aannemelijk dat Rulli zijn plek nog kan verliezen.

Het zal de goalie verder helpen dat hij door het einde van het seizoen met Ajax in een vast ritme terecht is gekomen. Rulli begon het seizoen als eerste keeper van de club, maar na een blessure opgelopen tegen Heracles Almelo verloor hij zijn plek onder de lat. Jay Gorter en later Diant Ramaj kregen de voorkeur. Wegens blessureleed bij de twee laatstgenoemden echter, stond Rulli de laatste zes Eredivisie-wedstrijden van het seizoen plots weer in het doel.

De viervoudig international van Argentinië - van wie een langer verblijf bij Ajax niet zeker is - neemt het met zijn land eerst op tegen Ecuador (10 juni) en Guatemala (14 juni), waarna de Argentijnen op vrijdag 21 juni voor het eerst in actie komen op de Copa América van 2024. Rulli en de zijnen nemen het in de groepsfase op tegen Peru, Chili en Canada - de andere landen in Groep A. De finale van het eindtoernooi wordt gespeeld op zondag 14 juli.

Ajax-DNA

Naast Rulli vertegenwoordigen ook Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez het Ajax-DNA binnen de selectie van Argentinië. De twee internationals zijn - mits fit - steevast onderdeel van het nationale team en dat is deze interlandperiode niet anders. Tagliafico speelde al 57 keer eerder voor Argentinië, terwijl de teller voor Manchester United-verdediger Martínez nog 'slechts' op zestien staat.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.