Ex-Ajacied Peeters op radar van NEC en PSV

door Jesse ter Haar 6

Ex-Ajacied Peeters op radar van NEC en PSV

door Jesse ter Haar 6

Laatst geüpdatet

Als het aan NEC en PSV ligt, keert Mink Peeters deze zomer terug op de Nederlandse velden, zo meldt Voetbal International. De nog altijd pas achttienjarige middenvelder van Real Madrid staat in de belangstelling van de genoemde clubs. Of Peeters een dergelijke overstap ziet zitten is nog onzeker, omdat hij nog van Real Madrid moet horen wat de plannen met hem zijn.

Peeters speelt momenteel voor Real Madrid O19, waar een icoon van de club zijn trainer is. 'Guti die is razend enthousiast over Mink en herkent veel van zichzelf in hem', zo vertelt Peeters senior over de Spanjaard, die meer dan vijfhonderd officiële duels voor Real speelde. Zijn zoon beschikt over een contract dat afloopt in 2018, dus het wordt tijd voor duidelijkheid van Spaanse kant. 'Waarschijnlijk horen we de komende weken wat de club met hem van plan is. Verlengen en doorschuiven naar het tweede elftal, verhuren of toch misschien verkopen. Het liefst blijft Mink in Madrid wonen en voor Real spelen. Verder zijn alle opties open, maar de club is nu eerst aan zet.'

Peeters maakte op jonge leeftijd in 2011 de overstap van PSV naar Ajax, nadat hij in Eindhoven de jeugdopleiding had doorlopen. Drie jaar daarna kon Ajax niet op tegen het financiële geweld vanuit Madrid. De Spaanse grootmacht wist hem tot een overstap te verleiden. Het talent werd in Spanje regelmatig geteisterd door blessureleed, waardoor zijn ontwikkeling wat is gestokt. Inmiddels speelt hij weer en schakelde hij met zijn team zelfs Ajax O19 uit in de UEFA Youth League.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties