'Eriksen op weg naar uitgang bij Inter vanwege defibrillatorverbod in Italië'

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

'Eriksen op weg naar uitgang bij Inter vanwege defibrillatorverbod in Italië'

door Bart Veenstra 74

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen staat voor een vertrek bij Internazionale. Het is überhaupt nog de vraag of de Deen na zijn hartaanval nog terug zal keren op het voetbalveld, maar het is duidelijk dat hij waarschijnlijk niet meer voor de Italiaanse topclub zal spelen. In de Serie A is het namelijk verboden om te spelen met een defibrillator, zo meldt het Algemeen Dagblad.

In de Italiaanse sportreglementen staat vermeld dat het verboden is om met een ICD-kastje, het kastje dat Eriksen krijgt, topsport te bedrijven. Lucio Mos, de voorzitter van de Italiaanse Vereniging voor Sportcardiologie, bevestigt dat in een radio-uitzending van Radio Punto Nuovo. 'Er zijn dingen die zelfs aan de meest nauwkeurige controles kunnen ontsnappen, ook omdat onderzoeken periodiek plaatsvinden, dus een probleem van dit type kan ontstaan tussen de ene controle en de andere.'

Voetballen met een ICD-kastje is in Italië dan ook verboden. 'De Italiaanse regelgeving is de strengste ter wereld en dit is dan ook de reden waarom het aantal plotselinge sterfgevallen tijdens fysieke activiteit een stuk lager is dan in andere landen. De protocollen zijn erg streng, dus het lijkt me uitgesloten dat we Eriksen terug gaan zien in de Italiaanse competitie.’ Naar verluidt zouden dergelijke regels ook in Engeland gelden. Een terugkeer van Eriksen naar Engeland zou om die reden niet tot de opties behoren.

Eriksen kreeg in het duel met Finland vlak voor rust te maken met een hartstilstand. De Deen werd op het veld behandeld door ploeggenoot Simon Kjaer en de medische staf. Enkele dagen later liet Eriksen weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties