Ekkelenkamp moet vrezen voor weinig minuten: 'Basisplek is ver weg'

door Bart Veenstra 64

Bron Kicker

Ekkelenkamp moet vrezen voor weinig minuten: 'Basisplek is ver weg'

door Bart Veenstra 64

Bron Kicker

Laatst geüpdatet

Jurgen Ekkelenkamp lijkt bij zijn huidige club Hertha BSC voorlopig niet te hoeven rekenen op veel speelminuten. Dat schrijft het Duitse medium Kicker. Bij de club uit Berlijn heeft de oud-middenvelder van Ajax te kampen met forse concurrentie.

Het is een jaar geleden dat Ekkelenkamp de overstap maakte van Ajax naar Hertha BSC. Als invaller kende hij een droomdebuut door te scoren tegen Greuther Fürth, maar daarna bleek het avontuur van Ekkelenkamp in Berlijn nog geen succes. Hij moest het in de Duitse hoofdstad vooral doen met invalbeurten. In totaal kwam hij in 21 Bundesliga-wedstrijden in actie, waarin hij driemaal trefzeker was. Gemiddeld kwam hij dertig minuten per duel in actie.

Meer uitzicht op speeltijd zit er volgens Kicker voorlopig niet in. Het medium noemt Ekkelenkamp een van de verliezers van het trainingskamp van Hertha BSC. 'Ekkelenkamp kan Hertha veel creativiteit en gevaar brengen op het middenveld naast Suat Serdar, maar hij heeft op dit moment weinig vertrouwen en ritme.'

Veel concurrentie voor Ekkelenkamp bij Hertha BSC

Op de positie van Ekkelenkamp is veel concurrentie. De oud-Ajacied moet het opboksen tegen Kevin-Prince Boateng, Lucas Tousart en Vladimir Darida. 'Een basisplek is ver weg. Tot nu toe heeft de voormalig speler van Ajax weinig signalen ontvangen dat hij meer speeltijd gaat krijgen', aldus Kicker.

Ekkelenkamp heeft bij Hertha BSC nog een contract tot 2025. De middenvelder werd eerder nog gelinkt aan Feyenoord, dat op zoek was naar een opvolger van Guus Til. Inmiddels is duidelijk dat de Pool Sebastian Szymanski de selectie van Feyenoord is komen versterken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties