Boek nu een vakantiehuis van La Casita

door Sjoerd Valkering 0

Boek nu een vakantiehuis van La Casita

door Sjoerd Valkering 0

Laatst geüpdatet

Hoewel de verhoudingen nog lang geen 50/50 zijn, is voetbal ook steeds meer een sport voor meisjes en dames. Zorgen in eerste instantie misschien de looks van onze Oranje Leeuwinnen ervoor dat voetballend Nederland aan de buis gekluisterd zat, na een paar wedstrijden lieten ze dames duidelijk zien dat zij hun mannetje wel staan.

Dit is een commercieel artikel.

Onze Oranje Leeuwinnen lieten zien dat vrouwen en voetbal heel goed samen gaan. KNVB en ING zagen dit ook en besloten zich de komende jaren samen in te gaan zetten om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen en te professionaliseren. Bondscoach Sarina Wiegman gaat zich inzetten als ambassadeur. 'Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om dit van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. De volgende stap die we willen zetten, is dat er voor ieder meisje, voor iedere vrouw een plek is in het voetbal. Binnen of buiten het veld', aldus Wiegman.

Vrouwendingen

Dat meiden of vrouwen die voetballen altijd ‘jongensachtig’ zijn, is gelukkig achterhaald. In plaats daarvan worden ze net als de hockeydames steeds meer als extra aantrekkelijk beschouwd. Ze staan hun mannetje, zijn intelligent en sterk op diverse vlakken en stralen dat ook uit. Sportief in combinatie met humor en intelligentie. Wat wil je nog meer?

Dragen ze op het veld en bij het trainen gewoon een voetbaltenue en een sport bh, in hun vrije tijd zien ze er ook graag sexy uit. Ook op vakantie laten ze zich af en toe graag verwennen in een hotel of kiezen ze voor een zonnige vakantie met de kinderen in een van de vakantiehuizen van La Casita. Ze dragen make-up, krullen in hun haar en hakken. En of ze nu kiezen voor een rugzak, een voetbaltas of een crossbody tas, het punt is het ‘normaal’ moet worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. Dat voetbal een van de sporten is die je als meisje kan kiezen en dat ze dezelfde kansen krijgen in deze sport.

Oproep voor meidenvoetbal

Het enige dat dan wel nodig is, is dat er meer meisjes en vrouwen ook gaan voetballen. Dat er meer teams gemaakt kunnen worden, meer wedstrijden gespeeld en dat iedereen de kans krijgt om zich op het eigen niveau verder te ontwikkelen en door te groeien. Dat begint bij de amateurclubs, vindt ook Steven Sedee, Manager Sportsponsoring ING. 'Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal” zegt hij. “Het is belangrijk voor het blijvende succes van het meiden- en vrouwenvoetbal dat de amateurclubs hun rol hierin pakken. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient.'

Ook Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal KNVB, vindt het belangrijk dat het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland kan groeien. 'We willen de komende jaren nog meer en beter passende plekken voor spelers creëren en alles op alles zetten om ook vrouwen aan ons te binden in andere voetbal rollen, bijvoorbeeld als bestuurder, trainer en scheidsrechter. Samen met ING zijn we van plan om mooie stappen te zetten, zodat nog meer meiden en vrouwen, in welke rol dan ook, van ons voetbal gaan genieten.”

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties