Aantal fans bij EK-wedstrijden in de ArenA verhoogd

door Melle Goekoop 13

Bron OnsOranje

Aantal fans bij EK-wedstrijden in de ArenA verhoogd

door Melle Goekoop 13

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

De Johan Cruijff ArenA mag tijdens de wedstrijden van EURO 2020 voor een derde gevuld worden, meldt OnsOranje. Eerst mocht het stadion maar voor een kwart gevuld zijn, maar het kabinet heeft dinsdag garantie afgegeven in afstemming met de gemeente Amsterdam, de KNVB en de toernooiorganisatie.

Nu zijn er 16.000 fans welkom bij de EK-wedstrijden. Tijdens de wedstrijden zal er nieuw onderzoek plaatsvinden van Fieldlab Evenementen, waardoor er zo veel publiek aanwezig kan zijn. In april werd er nog uitgegaan van een kwartgevulde ArenA, maar vanwege de afnemende druk op de zorg is de bezettingsgraad opgeschaald naar een derde.

Toernooidirecteur Gijs de Jong reageert enthousiast. 'Het is fantastisch dat de coronasituatie steeds beter onder controle lijkt te zijn en er dus steeds meer mogelijk is. We zijn dan ook heel blij dat we nu nog meer fans gelukkig kunnen maken. Mooi dat deze opschaling op een veilige en verantwoorde manier kan.'

Er is hard aan gewerkt om het publiek te vergroten bij de wedstrijden. 'EURO 2020 in Amsterdam is net als het Eurovisie Songfestival in Rotterdam een iconisch evenement. Daar wil je gewoon zoveel mogelijk mensen bij hebben. Fans die Oranje na al die jaren eindelijk weer op een eindtoernooi kunnen zien spelen. Daarnaast wordt hierdoor ook de beleving buiten het stadion groter. Al met al is dit een fantastische steun in de rug voor iedereen met een oranje hart en zeker ook voor het Nederlands elftal.'

Denk jij dat Harry Kane topscorer wordt van het EK en onder meer Kylian Mbappé en Cristiano Ronaldo achter zich laat? Zet in en krijg 6,40 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties