'Zie Tagliafico goed passen in de speelstijl van Bielsa'

door Bart Veenstra 17

Bron Football Insider

'Zie Tagliafico goed passen in de speelstijl van Bielsa'

door Bart Veenstra 17

Bron Football Insider

Laatst geüpdatet

Oud-voetballers Paddy Kenny en Kevin Campbell zijn enthousiast over de mogelijke komst van Nicolás Tagliafico bij Leeds United. De linksback werd in de afgelopen week zowel in de Nederlandse als in de Engelse media gelinkt aan een transfer naar de club uit Engeland.

'Hij zou absoluut perfect passen binnen de speelstijl van Leeds', zegt Kenny, die als keeper uitkwam voor Leeds United, tegenover Football Insider. 'Hij speelt voor Argentinië en Ajax en dat zegt al genoeg. Het is een ongelooflijk goede voetballer. Ik zie hem goed passen in de speelstijl van Marcelo Bielsa. Een aankoop als Tagliafico zou een enorme boost zijn voor de supporters en de hele club.'

Ook Campbell, die als aanvaller furore maakte bij Arsenal, is van mening dat Tagliafico bij Leeds United past. 'Hij is een topspeler. Leeds heeft duidelijk behoefte aan een goede linksback en dat zou hij kunnen zijn', zegt de oud-spits, die kansen ruikt voor Leeds United. 'Hij heeft veel ervaring in de Champions League en op het internationale podium, dus het lijkt me een slimme aankoop. Bielsa en zijn team zijn aan het rondkijken voor versterking en geloof me: ze kunnen met veel slechtere spelers dan Tagliafico thuiskomen. Hij komt van Ajax, dus ik denk niet dat ze een buitensporig bedrag moeten betalen.'

Tagliafico speelt sinds januari 2018 bij Ajax. De Argentijn heeft op dit moment een contract tot medio 2023 bij Ajax. De wens om in een buitenlandse topcompetitie te spelen is er, al is hij wel kieskeurig. Zo wees de Argentijnse linksback vorig jaar nog een aanbod van Bayer Leverkusen af.

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.