'Ajax met Van 't Schip in gesprek over andere rol bij de club'

door Bart Veenstra 344

Bron Voetbal International

'Ajax met Van 't Schip in gesprek over andere rol bij de club'

door Bart Veenstra 344

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax is met John van 't Schip in gesprek over een andere rol bij de club. Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. De huidige interim-trainer van de club zou na dit seizoen 'Head of Coaching' worden, maar het medium schrijft nu dat Van 't Schip heeft aangegeven dat zijn voorkeur daar niet ligt.

Eind oktober vorig jaar kondigde Ajax al aan dat Van 't Schip na zijn periode als interim-trainer van het eerste elftal een rol in het technisch management zou vervullen. Later werd dat 'Head of Coaching', een rol waarbij hij jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst zou moeten begeleiden.

Van 't Schip zou voor zichzelf een andere toekomst in gedachten hebben. Zodoende is hij nu met de Amsterdamse club in gesprek over een andere rol bij de club. Ajax hoopt Van 't Schip in ieder geval binnenboord te houden, zo valt te lezen. De oefenmeester heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2025.

Van 't Schip klom met Ajax van plek achttien naar plek vijf

Na het vertrek van Maurice Steijn nam Van 't Schip - nadat Hedwiges Maduro het twee duels kort overnam - het stokje over. Met Van 't Schip aan het roer klom Ajax van een virtuele achttiende plaats naar plek vijf. Meer dan die vijfde plek zit er dit seizoen niet in. Mocht Ajax het seizoen als vijfde eindigen, plaatst de club zich voor de voorrondes van de Europa League, al zou Ajax zich ook met een vijfde plaats nog rechtstreeks kunnen plaatsen voor dat toernooi.

Van 't Schip maakte onlangs bekend dat hij na dit seizoen geen trainer van Ajax meer zal zijn. Wie de nieuwe trainer van Ajax wordt, is nog ongewis. In de afgelopen periode werden drie namen aan Ajax gelinkt. Zo wordt Graham Potter door het Algemeen Dagblad als hoofdkandidaat gezien, terwijl De Telegraaf claimt dat men bij Ajax wacht op Erik ten Hag. Een derde optie zou OGC Nice-trainer Francesco Farioli zijn. Ajax begint half juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zodoende wil de club op trainersgebied relatief snel zaken doen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.