'De Lang wordt weer hoofdscout, Geelen genoemd als mogelijke algemeen directeur'

door Bart Veenstra 321

Bron De Telegraaf

'De Lang wordt weer hoofdscout, Geelen genoemd als mogelijke algemeen directeur'

door Bart Veenstra 321

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kelvin de Lang wordt weer de hoofdscout van Ajax. Dat schrijft De Telegraaf maandagochtend. Alex Kroes, die eerder geschorst werd als algemeen directeur, is terug in de directie als technisch directeur. Zodoende wordt De Lang, die tijdelijk technisch manager was, weer de hoofdscout van de Amsterdamse club.

Met directeur voetbal Marijn Beuker is dit trio samen met commissaris Danny Blind verantwoordelijk voor de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding, zo vervolgt de krant. Commissarissen Michael van Praag, Leo van Wijk en Blind zijn op hun beurt op zoek naar minimaal drie en maximaal vijf commissarissen om de RvC weer compleet te krijgen.

Samen met de directie vult de RvC de vacature van algemeen directeur in. Volgens de KNVB-reglementen moet dit binnen zestig dagen gebeuren. 'Eén van de kandidaten is de huidige commercieel directeur Menno Geelen', wordt geschreven. Of Geelen dit keer wel openstaat voor de rol van algemeen directeur wordt niet geschreven. In juni vorig jaar bedankte hij nog voor die eer.

Geen vuurwerk verwacht tijdens BAVA bij Ajax in mei

Vanwege de terugkeer van Kroes in de directie van Ajax zal het agendapunt over zijn ontslag op de Buitengewone Algemene Vergadering Aandeelhouders op dinsdag 21 mei worden geschrapt. Zodoende blijft alleen het resultaat van het KPMG-onderzoek over de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat het enig overgebleven agendapunt - naast de rondvraag en sluiting - tijdens de BAVA.

'Opvallend genoeg werd alle toenmalige RvC-leden in dat rapport niet verweten te hebben gefaald als toezichthouder bij de transfers van de Duitser', schrijft De Telegraaf tot slot. 'Omdat de betrokken commissarissen (Annette Mosman, Cees van Oevelen, Georgette Schlick) van het toneel zullen verdwijnen, wordt er weinig vuurwerk verwacht. Hoewel de onderzoekers bekennen dat hun opsporingsbevoegdheid te wensen over liet om alles boven tafel te krijgen, komt ook Mislintat met de schrik vrij. Alleszeggend is dat twee hoofdrolspelers (Mislintat en de inmiddels vertrokken RvC-voorzitter Pier Eringa) niet zijn ondervraagd voor het onderzoek.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.