Geelen bedankt voor functie als algemeen directeur bij Ajax

door Bart Veenstra 534

Bron Ajax Showtime, De Telegraaf, Voetbal International

Geelen bedankt voor functie als algemeen directeur bij Ajax

door Bart Veenstra 534

Bron Ajax Showtime, De Telegraaf, Voetbal International

Laatst geüpdatet

Menno Geelen heeft donderdagmiddag tijdens een informele personeelsbijeenkomst laten weten dat hij Edwin van der Sar niet zal opvolgen als algemeen directeur van Ajax. Dat blijkt uit navraag door Ajax Showtime, na berichtgeving van De Telegraaf en Voetbal International. De huidig commercieel directeur van de Amsterdamse club stelde eerder op de dag de RvC en grote partners van de club op de hoogte van deze beslissing.

Voor de RvC van Ajax was Geelen één van de voornaamste kandidaten om Van der Sar op te volgen. De commercieel directeur vindt het een enorme eer dat hij voor deze functie genoemd wordt en ondanks dat hij het zou zien als de meest bijzondere baan van Nederland, ziet hij af van de opvolging van Van der Sar. Geelen gaf eerder al aan dat hij de basis van het Plan Cruijff steunt en dat betekent dat er een oud-voetballer in de top van de club moet zitten. Geelen stelt daarmee het belang van de club Ajax voorop.

Geelen werkt inmiddels al dertien jaar binnen Ajax. Samen met Van der Sar en voormalig algemeen directeur Michael Kinsbergen haalde hij de nog altijd beste sponsordeals van Nederland binnen met Ziggo, Adidas en ABN Amro. Het is dan ook niet voor niets dat Geelen er intern goed op staat bij Ajax en dat de RvC hem als opvolger van Van der Sar ziet. Desondanks vindt Geelen dat iemand anders Ajax nu moet gaan leiden.

Geelen mogelijk wel interim-algemeen directeur van Ajax

Ajax heeft het voornemen om voor 1 augustus – de datum dat Van der Sar officieel vertrekt - een nieuwe algemeen directeur aan te stellen. Mocht Ajax tegen die datum nog geen opvolger hebben gevonden, zal Geelen gelden als de plaatsvervangend algemeen directeur. Hiermee zou het ook helder moeten zijn dat geen van de andere directieleden - Maurits Hendriks, Susan Lenderink en Sven Mislintat - van Ajax de positie van algemeen directeur ambieert.

Die functie zal hij – mocht het zover komen - vertolken totdat de club een nieuwe algemeen directeur heeft gevonden. Zodra dat het geval is, stapt Geelen terug naar zijn huidige rol als commercieel directeur. Een gezamenlijke functie als algemeen directeur wordt door Geelen bovendien niet geambieerd.

Tijdens de personeelsbijeenkomst gaf Geelen ook aan dat hij een nieuwe directeur wil gaan helpen en wegwijs wil maken binnen Ajax. Daarbij telt ook de bestuurlijke kant van de voetbalwereld in Zeist (KNVB), Nyon (UEFA) en Geneve (FIFA) mee.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.