'Geelen binnen Ajax op termijn beschouwd als gewenste opvolger Van der Sar'

door Jesse ter Haar 170

Bron Voetbal International

'Geelen binnen Ajax op termijn beschouwd als gewenste opvolger Van der Sar'

door Jesse ter Haar 170

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Menno Geelen wordt binnen Ajax als de op termijn gewenste opvolger van Edwin van der Sar gezien, zo schrijft Freek Jansen van Voetbal International. De huidig commercieel directeur lijkt daarmee intern meer indruk te maken dan Maurits Hendriks.

Vooralsnog zit Van der Sar op zijn stoel als algemeen directeur, maar aan dat hoofdstuk zal vroeg of laat een einde komen. Hendriks, nu Chief Sports Officer bij Ajax, lijkt in eerste een logische opvolger, maar binnen club blijkt men er anders naar te kijken. 'Geelen ligt goed in de organisatie, is zeer succesvol als commercieel directeur en speelt ook in de overlegorganen met andere clubs in binnen- en buitenland een vooraanstaande rol', zo valt te lezen. Geelen zou binnen de club - op termijn - dan ook de gewenste opvolger van Van der Sar zijn.

Of de commerciële man een dergelijke stap in de toekomst zelf ook zou willen zetten, is vooralsnog niet naar buiten gekomen. Hoe dan ook zal de directeur Van der Sar niet uit zijn positie willen duwen, want de twee zouden een goede band met elkaar onderhouden. Er is volgens Jansen sprake van 'wederzijds vertrouwen' en zodoende is er geen haast om Van der Sar uit zijn functie te heffen.

Ajax' scoutingsafdeling

Verder komt de journalist te schrijven over de invulling van de scouting bij Ajax. Sinds het vertrek van Henk Veldmate was het voornamelijk Klaas-Jan Huntelaar die de leiding over de scouting kreeg, maar dat heeft hij alweer naast zich neergelegd. Terwijl Huntelaar zich grotendeels bezighoudt met Jong Ajax, houdt Mislintat de scoutingsafdeling van de club in de gaten. Als voormalig scout van onder meer Borussia Dortmund en Arsenal weet de Duitser maar al te goed hoe de lijntjes binnen een scoutingsteam horen te lopen.

Zodoende is Mislintat momenteel de baas over de scouts. Hij stuurt de verschillende medewerkers van die afdeling aan. Aan het scoutingsteam van Ajax wordt overigens nog een 'nieuwe' naam toegevoegd, zo schrijft Jansen. 'Om voldoende eksterogen voor talent in de gelederen te hebben, maakt Erik Tammer sowieso de overstap van jeugdscout naar scout voor de eerste selectie, waar verder ook de scouts Hans van der Zee, Michel Doesburg, Fred Arroyo, Sonny Bosz, Angelo de Gruyter en Dave Kleinrensink werkzaam zijn.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.