'Ajax-directeur Geelen schuift aan als onderhandelaar bij tv-rechtendeal'

door Timo Suur 46

Bron Voetbal International

'Ajax-directeur Geelen schuift aan als onderhandelaar bij tv-rechtendeal'

door Timo Suur 46

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, gaat vanaf nu mee naar de onderhandelingen met ESPN. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag en viel eerder al te lezen op deze website. Naast Geelen gaat ook Robert Eenhorn, algemeen directeur van AZ, mee met Eredivisie CV directeur Jan de Jong om gesprekken te voeren voor de televisierechten. Afgelopen maandag stelde Alex Kroes dit idee voor en de clubs waren hiermee akkoord.

De Eredivisieclubs hebben volgens Voetbal International het gevoel dat De Jong 'te close' is met Disney, de partij die ESPN bezit. De clubs zijn van mening dat er meer uit de mediadeal te halen is en ze hadden het gevoel dat de directeur van de Eredivisie CV deze deal er graag doorheen wilde drukken. De verwachting is niet dat ESPN veel meer gaat bieden, maar dat clubs wel op een andere manier meer geld kunnen verdienen aan deze tv-rechtendeal.

AZ pleitte afgelopen maandag tijdens de vergadering van vennoten van de Eredivisie CV al voor Ajax-directeur als onderhandelaar in de mediadeal. De Alkmaarse club wil namelijk niet dat De Jong deze deal gaat uitonderhandelen, maar twee clubdirecteuren moeten hier een rol in gaan spelen. Dit worden dus Geelen en Eenhoorn, directeuren van respectievelijk Ajax en AZ.

Ajax stelt belangrijke eis in mediadeal 

Ajax heeft wel een belangrijke eis gesteld aan de nieuwe mediadeal. De Amsterdamse club wil namelijk dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en vrouwencompetitie live worden uitgezonden op televisie op online. Het doet de Amsterdamse clubleiding pijn dat niet alle wedstrijden van Jong Ajax en Ajax Vrouwen live te zien zijn voor de fans. Op dit moment heeft ESPN deze rechten, maar niet alle duels zijn live te volgen via de televisie of online.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.