Ajax eist uitzenden van alle KKD- en vrouwenwedstrijden in mediadeal

door Timo Suur 184

Bron Voetbal International

Ajax eist uitzenden van alle KKD- en vrouwenwedstrijden in mediadeal

door Timo Suur 184

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax stelt eisen aan de nieuwe mediadeel. Dat maakt Freek Jansen, clubwatcher van Voetbal International, bekend in de Pak Schaal Podcast. Het is volgens de Ajax-watcher niet duidelijk of de Amsterdamse club voor of tegen de nieuwe deal van vier TV-aanbieders is. Menno Geelen is bij Ajax verantwoordelijk voor dit dossier.

Ajax heeft naast geld nog twee andere eisen gesteld aan de nieuwe mediadeal. De Amsterdamse club wil dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en vrouwencompetitie live worden uitgezonden op televisie of online. Het doet de Amsterdammers pijn dat niet alle wedstrijden van Jong Ajax en Ajax Vrouwen live te zien zijn voor de fans. ESPN heeft op dit moment de rechten van beide competities, maar niet alle duels zijn live te volgen via de televisie of online.

Voor Ajax is het belangrijk dat deze garantie er wel komt in deze nieuwe mediadeal. Het is een harde eis, maar de club doet dit om fans tegemoet te komen. Dat is niet het enige, want het is ook voor de commerciële kant belangrijk. Zo kan commercieel directeur Menno Geelen aan het werk om sponsoren te trekken voor de Ajax Vrouwen. Volgens de Amsterdamse club is het cruciaal om bekendheid te genereren.

Alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie moeten uitgezonden worden

Het is volgens Ajax belangrijk dat alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie ook worden uitgezonden. Dit staat in de eis van de Amsterdamse club. Dit hoeft niet te betekenen dat alle duels op televisie te zien zijn, maar dit zou ook via internet kunnen volgens de club. Aankomende maandag wordt er door alle clubs gestemd over de nieuwe mediadeal. Het wordt spannend nu de vier kabelaars een beter bod hebben gedaan dan ESPN.

Weten Ajax en AZ zaterdag beide het net te vinden? Het levert je een quotering van 1,66 op!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.