Vier kabelaars scherpen voorstel aan: 'Sowieso ieder jaar 180 miljoen euro netto naar clubs'

door NielsOpdam 25

Bron De Telegraaf

Vier kabelaars scherpen voorstel aan: 'Sowieso ieder jaar 180 miljoen euro netto naar clubs'

door NielsOpdam 25

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland komen met een aangescherpt voorstel voor de Nederlandse voetbalrechten. Dat hebben de vier kabelaars woensdag per brief laten weten aan de ECV en de clubs, zo schrijft De Telegraaf.

Onlangs maakten DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland bekend dat zij een voorstel hadden gedaan om de rechten op een nieuwe manier te gaan exploiteren. Hierdoor zou er meer geld vrijkomen voor de clubs. De prognoses van de totale nettoverdiensten liepen voor de clubs op tot boven de 200 miljoen euro.

Volgens De Telegraaf bleek er in de afgelopen dagen wat ruis te zijn ontstaan, omdat er niet helemaal helder was wat het gegarandeerde bedrag was dat jaarlijks aan de clubs wordt overgemaakt. 'Het Consortium heeft nu in een brief duidelijk gemaakt dat sowieso ieder jaar 180 miljoen euro netto naar de clubs gaat', schrijft het medium.

'Met het nieuwe voorstel van het Consortium verdwijnt de tussenlaag'

Vorige week vertelde een woordvoerder van het consortium al dat het een minimaal gegarandeerd bedrag van 172 miljoen tot 180 miljoen euro per jaar zou zijn. In de eerste opzet betalen de kabelaars dat aan de huidige exploitant van de rechten. 'Met het nieuwe voorstel van het Consortium verdwijnt deze tussenlaag, waardoor er meer geld direct naar de clubs vloeit', schrijft De Telegraaf.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.