Hoofdsponsor Ziggo spreekt vertrouwen uit in Ajax

door Bart Veenstra 159

Bron Ajax Showtime

Hoofdsponsor Ziggo spreekt vertrouwen uit in Ajax

door Bart Veenstra 159

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ziggo heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Ajax. Dat doet de hoofdsponsor nadat Ajax een onafhankelijk onderzoek instelde naar het gedrag van voormalig directeur voetbalzaken Marc Overmars.

De RvC en de directie van Ajax stellen zich samen met de Bestuursraad van de vereniging ten doel om een veiliger werk- en sportomgeving te creëren binnen alle geledingen van de club. Het onderzoek, uitgevoerd door Bezemer & Schubad, concludeerde dat een aantal vrouwen binnen Ajax is geconfronteerd met ongewenst gedrag. Op basis van het onderzoek gaat Ajax werk maken van een cultuurverandering binnen de club.

Statement Ziggo

Het nieuws rondom dit onderzoek is goed ontvangen bij hoofdsponsor Ziggo. In een statement laat de aanbieder van televisie, internet en telefonie weten dat de directie van Ajax in de afgelopen dagen Ziggo heeft geïnformeerd over de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek.

'Voorop staat dat we iedere vorm van grensoverschrijdend gedrag afkeuren en dat dit niet past bij de normen en waarden van ons bedrijf', laat Ziggo weten. 'Daarom vinden wij het essentieel dat het onafhankelijke onderzoek tot de benodigde openheid, transparantie en cultuurverandering leidt.'

'Ajax neemt, naast het ontslag van Marc Overmars, met het aangekondigde cultuurprogramma ook belangrijke stappen om een veilige werk- en sportomgeving te garanderen', gaat Ziggo verder. 'Als hoofdsponsor vinden we dit passende maatregelen en kijken op een positieve manier naar de toekomst en ons partnership.'

Geen enkele sponsor verlaat Ajax

Sinds het nieuws over Overmars naar buitenkwam verliet geen enkele sponsor Ajax. Ieder partnership bleef zodoende in stand en voor de Amsterdamse club is dat als vanzelfsprekend enorm belangrijk. Bovendien verlengde en intensiveerde Ajax onlangs ook al de samenwerking met Staan Finance & Consultancy.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties