Onderzoek naar aanleiding van ontslag Overmars: 'Cultuur binnen Ajax moet veranderen’

door Jesse ter Haar 200

Bron De Telegraaf

Onderzoek naar aanleiding van ontslag Overmars: 'Cultuur binnen Ajax moet veranderen’

door Jesse ter Haar 200

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Het onderzoek naar aanleiding van het ontslag van Marc Overmars bij Ajax is afgerond, zo brengt De Telegraaf naar buiten. Het onderzoeks- en adviesbureau Bezemer & Schubad verrichte het onderzoek en kwam tot de conclusie dat de cultuur binnen Ajax niet in orde is.

De krant schrijft verder dat het grensoverschrijdende gedrag van Overmars in het rapport werd bevestigd. Het genoemde rapport werd vorige week overigens ingediend bij de Raad van Commissarissen van Ajax, die het vervolgens weer doorspeelde naar de directie.

Overmars maakte begin februari zelf een einde aan zijn dienstverband bij Ajax. Hij had seksueel grensoverschrijdende berichten naar meerdere vrouwelijke medewerkers gestuurd en toen dit naar buiten kwam, was zijn positie niet langer houdbaar. Na het ontslag gaf de RvC van Ajax aan Bezemer & Schubad de opdracht om een onderzoek uit te voeren.

Eén van de conclusies is dat de berichten van Overmars over een langere periode werd gestuurd. Er is dus geen sprake van een korte opwelling. Het bureau sprak met enkele vrouwen die deze berichten ontvingen en daarbij komen de woorden 'onplezierig' en zelfs 'zeer onplezierig' naar voren.

Een cultuurprobleem binnen Ajax

Niet alleen dat, ook kwam naar voren dat er binnen Ajax een verkeerde cultuur heerst. De werkcultuur moet worden veranderd, nog los van de gedragingen van Overmars. Tegen de genoemde directeur, die inmiddels actief is bij Royal Antwerp, werd overigens door geen enkel persoon aangifte gedaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.