Veltman onder de indruk: 'Centraal achterin bij Ajax steeds heel stabiel'

door Melle Goekoop 8

Bron Voetbal International

Veltman onder de indruk: 'Centraal achterin bij Ajax steeds heel stabiel'

door Melle Goekoop 8

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Joël Veltman is onder de indruk van Ajax dit seizoen, met name van de verdediging van de Amsterdammers. De verdediger tekende afgelopen zomer bij Brighton & Hove Albion F.C. en vertrok daardoor na bijna twee decennia bij de Amsterdamse club. Voetbal International sprak met hem over hoe hij het kampioenschap van Ajax heeft ervaren.

'Vorig seizoen speelde ik als rechter centrale verdediger. Vaak zie je dat één speler vast op die positie speelt gedurende een seizoen, vóór mij was Matthijs de Ligt dat, en was ik voornamelijk rechtsback. Maar dit seizoen zie je veel wisselingen op die plek, met Perr Schuurs, Jurriën Timber en Edson Álvarez. Alle drie hebben ze het prima gedaan op die positie', vertelt Veltman over zijn opvolgers in het elftal.

Uiteindelijk veroverde Timber in de slotfase van het seizoen een basisplek. 'In de laatste maanden kreeg Timber de voorkeur, maar ik denk dat het dicht bij elkaar ligt, en alle drie kunnen ze het op hun manier prima invullen. Het is gewoon heel stabiel daar, en dat geldt ook voor de linker centrale verdediger. Met Daley Blind die het daar weer geweldig heeft gedaan, en Lisandro Martínez, die het ook prima invult. Ondanks de wisselingen was het dit seizoen centraal achterin bij Ajax steeds weer heel stabiel en dat is knap.’

De laatste officiële titel van de verdediger was in 2019. ‘Het was de 34ste landstitel van Ajax. Aan dat getal alleen al hangen veel herinneringen. Het nummer van Abdelhak Nouri, dat ik hier bij Brighton ook draag. Die hele sfeer destijds, de ambiance op het Museum-plein met alles eromheen, maakte veel indruk. Ik heb meer titels bij Ajax meegemaakt, maar deze was extra bijzonder. Het had een bijzondere emotionele waarde en daardoor is het in mijn herinnering het mooiste kampioenschap ooit.’

Formule 1-fan? Download dan de gloednieuwe F1 Maximaal-app. (ANDROID-iOS)

Bestel jouw kampioensshirt nu in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.