Van der Sar: 'De titel van het collectief'

door BvdPloeg 28

Van der Sar: 'De titel van het collectief'

door BvdPloeg 28

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar is enorm blij om te zien dat Ajax er zondag voor kan zorgen dat de club opnieuw kampioen wordt. De voorzitter van het technisch hart schrijft in een column in De Telegraaf dat alle spelers hebben bijgedragen aan het mogelijke succes.

'We hebben achter de schermen de afgelopen anderhalve week met een projectgroep alle randzaken en de organisatie voor een mogelijke huldiging en aanverwante festiviteiten voorbereid. Maar alles valt en staat vanzelfsprekend met het resultaat op de laatste speeldag. Als het uitpakt zoals ik hoop zal het goede gevoel overheersen na het seizoen 2015-2016', schrijft Van der Sar.

De oud-goalie stelt dat de uitschakeling in de Champions League lang doorwerkte, maar volgens hem heeft de ploeg het goed opgepakt. 'Ook de ontwikkeling van veel spelers maakt je weer vrolijk. Kijk naar Younes, die vrij onbekend was, naar de doorbraak van Tete en Riedewald, naar Cerny en Van de Beek die uit de nieuwe opleidingsmethoden naar boven zijn gekomen, naar de manier waarop Gudelj zijn ervaring en specifieke kwaliteiten heeft ingebracht en naar Van de Hoorn en Viergever, die hebben bewezen wat wij intern al lang wisten, dat ze moeiteloos in de defensie kunnen worden gezet.'

'Als we kampioen worden is deze titel de titel van het collectief', besluit hij. 'Met het vastleggen van Patrick Kluivert, Richard Knopper en John Heitinga als trainers voor de jeugdopleiding van Ajax is duidelijk gemaakt hoe belangrijk we het vinden om het dna van de club te behouden. John Heitinga kiest voor hetzelfde traject als Frank de Boer, die ook bij de pupillen in de onderbouw begon. En mooi traject, waarbij hij zich kan ontwikkelen en kan bewijzen dat
hij ook dit in de vingers heeft.'

Bestel het nieuwe uittenue in de officiele fanshop.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.