Ultee: 'Ten Hag juist heel sociaal en betrokken'

door DouwedeVries96 7

Ultee: 'Ten Hag juist heel sociaal en betrokken'

door DouwedeVries96 7

Laatst geüpdatet

In een groot interview met Voetbal International ontkracht Sjors Ultee (huidig hoofdtrainer Fortuna Sittard, red.) dat Ten Hag 'gevoelloos en hard' zou zijn. Ultee was de assistent van Ten Hag bij FC Utrecht.

Ultee leerde, naar eigen zeggen, heel veel van Ten Hag bij de Domstedelingen. 'Vanwege zijn presentatie wordt hij nog weleens getypeerd als keiharde, gevoelloze machine. Maar hij is juist heel sociaal, heel betrokken', vertelt hij in het voetbalblad deze week.

Ten Hag was volgens hem een 'eerlijke, maar rechtvaardige' oefenmeester. 'Als een speler ergens mee zit – dingetjes thuis, een ziek kind: ga naar huis, geen probleem. Maar: Erik duldt geen excuses. Nooit. Kom bij hem niet aan met smoesjes of zeikverhalen.'

Ultee maakte in 2016 de overstap van FC Utrecht naar FC Twente. Via Helmond Sport (2018/19) belandde hij afgelopen zomer in Sittard. Ultee tekende voor één jaar in Zuid-Limburg. Fortuna heeft een optie om het contract van de coach met een seizoen te verlengen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.