'Ten Hag zei van niet, maar ik geloofde daar niks van'

door Bart Veenstra 23

'Ten Hag zei van niet, maar ik geloofde daar niks van'

door Bart Veenstra 23

Laatst geüpdatet

Columnist Menno Pot van Het Parool had graag gezien dat Ajax in het komende weekeinde wél gewoon gespeeld had. De journalist van de Amsterdamse krant denkt dat de hoofdstedelingen juist baat zouden hebben bij een extra duel om meer op elkaar in gespeeld te raken.

Richting de return tegen PAOK Saloniki gaf trainer Erik ten Hag nog aan blij te zijn met het drukke programma. Zo kon er gewerkt worden aan de automatismen en het fysiek. Pot: 'Ik kon me dat goed voorstellen. Volgens mij won Ajax van PAOK, doordat Ajax meer wedstrijdritme had, terwijl de Griekse competitie nog niet was begonnen. Bij PAOK raakte de pijp leeg. Lang leve het drukke programma. Dit Ajax moest tussen de kapitale Europese voorronden door vooral lekker veel spelen in onze dierbare eredivisie, tegen de Emmens, VVV's en Fortuna's van deze wereld.'

De wedstrijd tegen Fortuna Sittard van komend weekeinde werd enkele weken geleden verzet naar 25 september. 'Na het zorgwekkende geploeter op Cyprus werd Ten Hag gevraagd of Ajax niet liever tóch had gespeeld, thuis tegen Fortuna. Frustratie verdrijven. Zoeken naar vastigheid. Ten Hag zei van niet, maar ik geloofde daar niks van.'

Tot slot komt Pot gekscherend op het idee om een oefenduel met PSV te regelen. 'Die zijn ook vrij, dus dat komt mooi uit. Ze worden helemaal gek bij de KNVB. Kun je lachen', besluit hij met een knipoog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.