Spaan vergelijkt Mazraoui met Alexander-Arnold: 'Betere backs zijn er niet'

door Bart Veenstra 19

Bron Het Parool

Spaan vergelijkt Mazraoui met Alexander-Arnold: 'Betere backs zijn er niet'

door Bart Veenstra 19

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool lovend geschreven over Noussair Mazraoui. De journalist ziet de rechtsback van Ajax als een heel groot talent en daarbij denkt Spaan dat Mazraoui klaar is voor een stap naar een topclub in het buitenland.

'Zijn pijndrempel is niet zo hoog, maar voetballen kans Mazraoui als de beste', begint Spaan zijn column. De criticus is al snel iets minder positief over Ryan Gravenberch. Hij haakt in op het Champions League-duel met Benfica: 'Helaas moest hij (Mazraoui, red.) balverlies van Gravenberch betalen met geel. De laconieke spelopvatting van de laatste had eerder met een wissel bestraft mogen worden. Dit zou "makkelijk achteraf praten" genoemd kunnen worden, ware het niet dat ik zulks op Twitter al in de rust had aangestipt.'

Volgens Spaan hoort Ten Hag 'zonder twijfel' bij de beste trainers van Europa. 'Alleen had hij tegen de klassieke Portugezen sneller maatregelen kunnen nemen. Blind en Gravenberch werden overhoop gespeeld', gaat Spaan verder.

Vergelijking met Trent Alexander-Arnold

'Maar Ajax "heeft geen plan met mij" aldus de middenvelder die volgens sommigen een "wereldtalent" is', schrijft Spaan nog over Gravenberch. 'Een groter talent is Mazraoui die het volgens sommigen "allemaal nog maar moet laten zien in een grote competitie". Nous hoeft geen plan. Bij die voorzet op Tadic dacht ik aan Trent Alexander-Arnold. Betere backs zijn er niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.