Mazraoui: 'Het was de heftigste wedstrijd van de Champions League-campagne tot nu toe'

door Jesse ter Haar 7

Bron Ajax TV

Noussair Mazraoui, Man of the Match tijdens Benfica - Ajax, baalt van de manier waarop de Amsterdammers woensdag gelijkspeelde tegen de opponent. Ajax stond tot tweemaal toe op voorsprong in een - zo voelt Mazraoui - bijzonder intens duel.

'Het was in de Champions League-campagne die we spelen tot nu toe de heftigste wedstrijd', aldus de rechtsback in gesprek met Ajax TV. 'Het was superintens op een hoge intensiteit. Het was vooral sprintwerk heen en weer. Het was een hele zware wedstrijd.'

Aan de bal kreeg Ajax in de eerste helft behoorlijk wat ruimte. Het was volgens Mazraouk zaak om daar goed mee om te gaan en dat was niet gemakkelijk. 'Als je de counter verkeerd uitspeelt, kunnen zij gelijk tegen counteren. Dat is ook waarom de wedstrijd heel intens was. Het was counter op counter. De rust was er in principe niet.'

Uiteindelijk moest Ajax de 2-2 van Benfica toelaten. De uitblinker kijkt terug op die tegengoal. 'Dat was ook een omschakeling. We komen drie tegen twee. Het is kiezen: ga je door of blijf je bij je tegenstander? Op dat moment bleef ik bij mijn tegenstander. Dan heb ik liever dat hij schiet. Remko (Pasveer, red.) pakt hem in eerste instantie goed, maar in de rebound waren zij sneller en scherper.'

De tandem Mazraoui en Antony

De rechterflank speelde woensdag tijdens de eerste helft overtuigend, maar viel - net als heel Ajax - na rust wat terug. Toch gelooft Mazraoui in Ajax' kwaliteiten daar. 'De tandem Antony en ik is welbekend aan het worden. Iedereen weet wat onze kwaliteiten zijn en tegenstanders stellen zich daar op in. Alleen wij proberen telkens weer met nieuwe methodes en loopacties te komen, om zo ruimtes te creëren voor onszelf.'