'Sanchez belangrijk om op Ajax-manier te spelen'

door Bart Veenstra 4

'Sanchez belangrijk om op Ajax-manier te spelen'

door Bart Veenstra 4

Laatst geüpdatet

In zijn column in De Telegraaf heeft Ruud Gullit vol lof gesproken over het Ajax dat afgelopen donderdag de finale van de Europa League behaalde. De nieuwe assistent-bondscoach is blij met het aanvallende voetbal dat Ajax speelt, maar denkt ook dat de Amsterdammers verdediger Davinson Sánchez heel erg dankbaar mogen zijn.

'Bij Ajax tegen Olympique Lyon was opnieuw de Colombiaanse verdediger Davinson Sanchez de uitblinker. Evenals eerder tegen Schalke 04', begint de Amsterdammer. 'Natuurlijk geniet ik van het offensieve voetbal dat trainer Peter Bosz graag speelt met Ajax, maar je ziet tegelijkertijd hoe belangrijk iemand als Sanchez is om op de Ajax-manier te kunnen spelen. Goed verdedigen is onmisbaar in de combinatie met aanvallend voetbal. Op termijn kan Matthijs de Ligt eenzelfde rol als Sanchez spelen.'

Tenslotte schrijft Gullit dat hij op 24 mei aanwezig zal zijn bij de finale tussen Ajax en Manchester United. 'Ik verheug me er nu al op. Eindelijk weer een Nederlandse club in een Europese finale. Een geweldige opsteker voor ons voetbal zoals het kampioenschap een geweldige stimulans kan zijn voor Feyenoord', besluit de man met het Feyenoord-hart.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.