'Promes lelijke eendje onder Nederlandse topvoetballers'

door SJvanveen 16

'Promes lelijke eendje onder Nederlandse topvoetballers'

door SJvanveen 16

Laatst geüpdatet

Hugo Borst heeft het opgenomen voor Quincy Promes. Het Nederlandse publiek is over het algemeen niet heel positief over de Ajacied, maar volgens de analist en schrijver verdient de aanvaller van Ajax meer lofzang. Tegen Sparta, Lille OSC en PSV scoorde hij en dat zegt iets over zijn kwaliteiten, aldus Borst.

In een column in het Algemeen Dagblad bijt Borst op de volgende manier het spits af: 'Voor bijna 16 miljoen kwam Promes deze zomer van Sevilla naar Ajax. Zo had Ajax zich ingedekt tegen het vertrek van Ziyech, Neres en/of Van de Beek. Toen geen van de drie ging, kwam Promes op de bank terecht. Waar je ook je oor te luister legde: van zijn tragische lot lag niemand wakker. Promes kan amper op vertrouwen of sympathie rekenen', aldus de scribent.

Borst is het ermee eens dat Promes niet van hetzelfde niveau is als Hakim Ziyech of Dusan Tadic. 'Die gasten zijn productief, maar ook leuker om naar te kijken', aldus de Sparta Rotterdam-supporter. 'Quincy Promes is een beetje het lelijke eendje onder de Nederlandse topvoetballers. Maar kijk eens goed. Quincy Promes wordt onderschat. Gelukkig waarderen niet de minste trainers hem wel. Zij herkennen klasse, of ze nou Ten Hag of Koeman heten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.