La Gazzetta brengt lovend artikel over Ajax

door Bart Veenstra 7

La Gazzetta brengt lovend artikel over Ajax

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft zaterdag een uitgebreid artikel gewijd aan Ajax dat Europa weer doet verbazen. De Amsterdammers, die het nu gaan opnemen tegen Juventus, versloegen in de achtste finales van de Champions League titelhouder Real Madrid en dat heeft een behoorlijke indruk achtergelaten, ook in Italië.

De krant noemt Ajax het elftal van 'de Zidane van Bačka Topola', het meest interessante brein van een nieuwe generatie Ajacieden, waarmee het doelt op Dusan Tadic. Daarnaast ziet men Ajax ook als het elftal waarvan de aanvoerder nog een kind (Matthijs de Ligt, red.) is en waar een speler (David Neres, red.) rondloopt die zijn telefoon niet opneemt als de teammanager van het Braziliaanse elftal belt. 'Een vreemde mix, maar wel een mix die samen dingen bereikt.'

In Italië ziet men ook in dat Ajax jarenlang leefde van de jeugdopleiding, maar dat daar nu wel wat verandering in is gekomen, omdat Ajax ook veel geld uitgeeft aan nieuwe spelers. 'Het is de combinatie van scouting en een goede jeugdopleiding', aldus de Italianen, die erop wijzen dat Ajax enkele oudere spelers heeft, maar dat veel spelers nog geen 23 jaar oud zijn.

Meerdere spelers krijgen lof, waaronder Tadic. Tegen Real Madrid speelde de Serviër in de spits en dat leverde hem veel complimenten op. 'Hij speelde alsof Messi in zijn lichaam geteleporteerd was', schrijft men, terwijl ook Frenkie de Jong lof krijgt. 'Het brein van het middenveld, geboren in 1997, kent de kunst van het spel, maar hij kan tegelijkertijd ook enorm het spel enorm versnellen. Op de avond van Real Madrid - Ajax werd een foto gemaakt: Modric op de grond en hij er elegant naast. Het had iets symbolisch.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.